Co dělat, aby z knedlíků nevytékala náplň: 3 zlatá pravidla mé babičky – fungují i na zrádné borůvkové
Když budete postupovat podle tohoto návodu, už se vám nestane, že by z knedlíků při vaření začala vytékat náplň.
Když vám prasknou knedlíky a začne vytékat náplň, je to opravdu k vzteku. A ono není ani divu. Je totiž velmi nepravděpodobné, že by si takové jídlo někdo vychutnal. Víte ale, jak předejít tomuto problému? Ve skutečnosti je to totiž mnohem jednodušší, než se vůbec může zdát. Když budete postupovat podle tohoto návodu, náplň z knedlíků vám už vytékat nebude.
Těsto pořádně propracujte
Úplným základem je připravit si dobré těsto. Musí být totiž opravdu elastické. Když do něj dáte velké množství mouky, bude se vám s ním sice lépe pracovat, ale chuťově moc dobré nebude. Abyste udělali opravdu dobré těsto, je třeba pokračovat přesně podle receptu. Mouka, voda, vejce a sůl jsou potraviny, které dodají těstu správnou konzistenci. Díky tomu těsto nepraskne a náplň nezačne vytékat.
Pozor na náplň
S tím, že vám obsah knedlíků vyteče, se nejčastěji můžete setkat, když použijete višňovou nebo borůvkovou náplň. Aby veškerá tekutina zůstala uvnitř knedlíku, mělo by být ovoce nejprve zmrazeno. V tomto případě potom višeň ani nestihne pustit nějakou šťávu. Můžete si být stoprocentně jistí, že vám budou chutnat.
Hlavní pravidlo
Rozhodně byste neměli spěchat s vhazováním knedlíků do vody. Počkejte, než se voda začne úplně vařit, a až poté začněte. Když budete spěchat, spíše si uškodíte, než abyste si knedlíky začali vychutnávat dříve. Knedlíky totiž prasknou a vyteče z nich náplň. Také myslete na to, aby okraje knedlíků byly pořádně zamačkané. Rovněž to nepřehánějte s náplní. To by vám také mohlo spíše uškodit.