Karbanátky neumí nikdo tak dobře jako moje babička. Vynechala totiž jednu klíčovou surovinu. Za ušima jsme se oblizovali celý den

Tato přírodní surovina si hravě poradí s nespavostí, kašlem a řadou dalších problémů. Stačí ji zařadit do svého pravidelného jídelníčku.

i Zdroj fotografie: Pohled 111/ Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0
                   

Karbanátky z mletého masa se hodí ke každé příležitosti. Ne každý je však připravuje správně, a mnoha lidem se tak ve výsledku rozpadají nebo nechutnají zrovna nejlépe. To může být dle webu BonAppetit důsledkem několika zásadních chyb, jako je například použití nadměrného množství určitých ingrediencí nebo naopak jejich vynechání. Pokud tedy chcete získat dobrý výsledek a maximálně si na nich pochutnat, dodržujte tato pravidla. 

Při přípravě si dejte pozor na některé ingredience 

Jak při přípravě karbanátků, tak i jakýchkoli jiných pokrmů z mletého masa je třeba dodržovat určitá pravidla. Pokud byste je totiž například přesolili nebo do směsi přidali hodně mléka, mohly by se v důsledku začít rozpadat a nechutnat zrovna nejlépe. Aby byl pokrmy plný chuti a měl správnou konzistenci, je nezbytné začít již u přípravy – a to zejména co se týče přidávání některých ingrediencí. Například takové vejce rozhodně není vždy potřeba.

Většina lidí má při přípravě karbanátků tendenci používat vejce. To však není vždy úplně potřeba. Pokud totiž do mletého masa nedáte příliš strouhanky nebo namočeného pečiva, obejdete se i bez nich a po usmažení budou mít skvělý tvar i konzistenci. Naopak v případě, že byste to s těmito ingrediencemi přehnali, budou podle serveru ChefWorks se vší pravděpodobností příliš tuhé a suché, takže byste se bez vajec neobešli. 

Plato vajec iZdroj fotografie: Pexels
Karbanátky lze připravit i bez použití vajec

Používat nemusíte ani mléko 

Další ingrediencí, kterou většina lidí používá při přípravě karbanátků, je mléko. Stejně jako v předchozím případě se však jedná o naprostou zbytečnost, neboť nemá žádný vliv na výslednou chuť pokrmu. Nehledě na to, že mléčné a masné bílkoviny spolu neladí a tělo je pak tráví zbytečně dlouho. Mnohem více se vyplatí přidat do mletého masa máslo, které obohatí jeho chuť a udrží dobrou konzistenci. Na webu adbz jsme také psali, jak si takové máslo připravit svépomocí. Stačí vám k tomu chvilka času a zhruba 15 korun. 

Jak připravujete karbanátky vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
120 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články