Než se tchyně pustí do trojobalu, ke strouhance přisype jedlou sodu. Řízky jsou díky tomu mnohem chutnější

Existuje spoustu způsobů, jak si zjednodušit práce v kuchyni. Při smažení oceníte nenahraditelného pomocníka, kterým je jedlá soda. Vyzkoušejte tento trik také.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Na obalovaných smažených řízcích není co zkazit. Naopak je zde vždy prostor pro vylepšení. Jedlou sodu, coby nenahraditelného pomocníka v kuchyni i zbytku domácnosti, skvěle využijete i při smažení řízků. Tchyně mě naučila smažit řízky za pomocí jedlé sody a jinak už to ani nedělám. Vyzkoušejte také tento jednoduchý trik. Výsledek si určitě zamilujete. 

Obalování řízků s jedlou sodou

Abyste vylepšili chuť obalovaných smažených řízků, stačí do strouhanky přidat trochu jedlé sody. Masu tak dodáte neodolatelný křupavý kabátek, který se poté rozplyne na jazyku. Pokud jste opravdoví gurmáni s mlsnými jazýčky, můžete přidat i pár kapek sladového octu, který zreaguje s jedlou sodou. Při smažení v oleji tyto dvě složky jemně napění a po skousnutí bude maso dokonale křupavé.

Co budete k obalování potřebovat

Abyste řízky před smažením správně obalili, připravte si běžné ingredience, jakou jsou mouka, vejce, sůl, vodu, pár kapek sladového octu, 1 čajovou lžičku jedlé sody a strouhanku. Jestliže sladový ocet doma nemáte, určitě si jej pořiďte, protože výsledná chuť řízků rozhodně stojí za to. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Obalování řízků před smažením

Do jedné nádoby nasypte mouku, do další rozklepněte a rozkvedlejte vejce, přidejte jedlou sodu a ocet a do třetí nádoby nasypte strouhanku. Pokud sladový ocet nepoužijete, přisypte lžičku jedlé sody přímo do strouhanky. Řízky obalujte, jak jste zvyklí a následně dejte smažit do rozpáleného oleje. Pokud se vám trojobal během smažení mírně nafoukne, je to v pořádku. Maso bude uvnitř měkké a rozpadající se. 

Před podáváním řízky položte na papírový ubrousek. Další kus papírového ubrousku jemně přitlačte zvrchu a nechte ubrousek nasát přebytečný olej. Tak bude jídlo mnohem lehčí a stravitelnější a vy se nebudete muset bát, že vám po tak vydatném obědě bude těžko. Abyste předešli žaludečním obtížím, smažte na kvalitním rafinovaném oleji, vhodném k tepelným úpravám. Jedině tak se vyhnete případnému bolení břicha z přepálené mastnoty.

Jaké finty při obalování používáte vy?

Zdroj: FoodHacks
Diskuze Vstoupit do diskuze
148 lidí právě čte
Zobrazit další články