Přidáním mléka dokážete s kuřecím masem hotové divy. S jeho pomocí budou vaše plátky připravované na přírodní způsob mnohem křehčí a šťavnatější než kdy předtím.
Kdo by neměl rád klasické přírodní plátky z kuřecího masa. Jde o oblíbené jídlo dětí i dospělých v mnoha rodinách a často se volí i jako vhodná varianta pro slavnostnější okamžiky. Kuřecí plátek je prostě nestárnoucí klasika, kterou by měla umět připravit každá správná hospodyňka. I tak jednoduchý recept však lze ještě vylepšit a vytvořit plátek, který opravdu stojí za to.
Není nad správně šťavnaté masíčko
Na kuřecím plátku v zásadě není nic složitého. Postup přípravy je velmi jednoduchý, nevyžaduje speciální techniky ani ingredience. Přesto se především u kuřecích prsou stává, že maso je tuhé a vysušené, což samozřejmě výslednému požitku z jídla nepřidá. V čem tedy tkví to tajemství, aby právě vaše kuřecí maso bylo lepší, chutnější, a hlavně šťavnatější než doposud?
Pokud máte rádi kuřecí maso, rozhodně byste měli vyzkoušet tyto jednoduché triky. Právě díky nim bude pokrm ve výsledku mnohem více šťavnatý…
více
Trik je naprosto jednoduchý a využívají ho i známí šéfkuchaři. Spočívá opravdu jen v přidání trochy mléka k masu po jeho orestování a následném pomalém dušení při nižší teplotě. Pro přípravu toho nejšťavnatějšího přírodního plátku v okolí budete potřebovat samozřejmě kuřecí maso, mouku a také máslo s olejem a mlékem. Maso je potřeba také dochutit, a to ideálně solí a pepřem, ovšem fantazii se meze nekladou.
Mléko zaručí křehkost a šťavnatost masa
Kuře nejprve naporcujte a zlehka naklepejte paličkou na maso. Takto připravené plátky pak osolte, obalte v mouce a prudce opečte po obou stranách, alespoň tři minuty z každé strany. Na restované kuřecí maso v pánvi pak nalijte mléko a dochuťte případně podle vlastních preferencí. Zakryjte pokličkou a nechte dusit po dobu přibližně deseti minut, poté maso obraťte a duste ještě dalších deset minut.
Uvidíte, že rozdíl v chuti poznáte již po prvním soustu. Mléko můžete ostatně použít i při marinování masa, jeho efekt bude podobný jako u tohoto postupu. Díky přidanému mléku maso opravdu zkřehne, a navíc získá lahodnou a vytříbenou chuť. Na vaše kuřecí plátky se pak budou sjíždět milovníci dobrého jídla z širokého okolí, nejen z řad příbuzenstva.