Kuřecí maso bude šťavnatější: Stačí k němu přilít trochu mléka

Přidáním mléka dokážete s kuřecím masem hotové divy. S jeho pomocí budou vaše plátky připravované na přírodní způsob mnohem křehčí a šťavnatější než kdy předtím.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Kdo by neměl rád klasické přírodní plátky z kuřecího masa. Jde o oblíbené jídlo dětí i dospělých v mnoha rodinách a často se volí i jako vhodná varianta pro slavnostnější okamžiky. Kuřecí plátek je prostě nestárnoucí klasika, kterou by měla umět připravit každá správná hospodyňka. I tak jednoduchý recept však lze ještě vylepšit a vytvořit plátek, který opravdu stojí za to.  

Není nad správně šťavnaté masíčko 

Na kuřecím plátku v zásadě není nic složitého. Postup přípravy je velmi jednoduchý, nevyžaduje speciální techniky ani ingredience. Přesto se především u kuřecích prsou stává, že maso je tuhé a vysušené, což samozřejmě výslednému požitku z jídla nepřidá. V čem tedy tkví to tajemství, aby právě vaše kuřecí maso bylo lepší, chutnější, a hlavně šťavnatější než doposud? 

Jak na šťavnatá, nikoli vysušená kuřecí prsa: Kůže a doba marinování má vliv, nevyplatí se kupovat již nakrájené maso

Trik je naprosto jednoduchý a využívají ho i známí šéfkuchaři. Spočívá opravdu jen v přidání trochy mléka k masu po jeho orestování a následném pomalém dušení při nižší teplotě. Pro přípravu toho nejšťavnatějšího přírodního plátku v okolí budete potřebovat samozřejmě kuřecí maso, mouku a také máslo s olejem a mlékem. Maso je potřeba také dochutit, a to ideálně solí a pepřem, ovšem fantazii se meze nekladou.  

Mléko zaručí křehkost a šťavnatost masa 

Kuře nejprve naporcujte a zlehka naklepejte paličkou na maso. Takto připravené plátky pak osolte, obalte v mouce a prudce opečte po obou stranách, alespoň tři minuty z každé strany. Na restované kuřecí maso v pánvi pak nalijte mléko a dochuťte případně podle vlastních preferencí. Zakryjte pokličkou a nechte dusit po dobu přibližně deseti minut, poté maso obraťte a duste ještě dalších deset minut.

Kuřecí prsa přírodní iZdroj fotografie: Depositphotos

Uvidíte, že rozdíl v chuti poznáte již po prvním soustu. Mléko můžete ostatně použít i při marinování masa, jeho efekt bude podobný jako u tohoto postupu. Díky přidanému mléku maso opravdu zkřehne, a navíc získá lahodnou a vytříbenou chuť. Na vaše kuřecí plátky se pak budou sjíždět milovníci dobrého jídla z širokého okolí, nejen z řad příbuzenstva. 

Jaké jsou vaše tipy na přípravu kuřecích plátků?

Zdroj: Smakosze
Diskuze Vstoupit do diskuze
120 lidí právě čte
Autor článku

Marie Möglichova

Zobrazit další články