Slavní šéfkuchaři namáčí maso v mléčné marinádě. Díky tomu je šťavnaté a rozplývá se na jazyku

Šťavnaté, jemné a měkké maso je základem každého masitého pokrmu. Použijte jednoduchý trik, díky kterému už maso nebude nikdy suché.

Maso marinované v mléce i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Příprava každého masitého pokrmu by měla být promyšlená a měli byste dodržovat zásady podle typu masa a výsledného jídla. Stěžejní je, aby maso bylo kvalitní, a hlavně šťavnaté. Dobrým křehkým a šťavnatým masem oslníte nejen strávníky z okruhu rodiny, ale například i přátele, kteří jistě nebudou šetřit lichotkami na váš kulinářský um. Použijte trik slavných šéfkuchařů, kteří moc dobře vědí, že šťavnaté maso je základem spokojeného zákazníka, jenž se bude do restaurace opakovaně a rád vracet. Namočte maso do mléka!

Jak dlouho nechat maso naložené v mléce

Maso se nakládá do mléka, aby bylo ve výsledku jemné, šťavnaté a měkké. Nakládat můžete všechny druhy masa, kuřecímu nebo krůtímu masu budou bohatě stačit 2 hodiny. Ostatní masa typu vepřové, hovězí nebo jehněčí potřebují na marinování více času, ideálně 8–10 hodin, ale vůbec nemějte strach nechat maso naložené i déle, například přes noc v lednici. Stejně tak je vhodné nakládat i vnitřnosti. U ledvinek je to po dobrém proprání prakticky nutnost, ale i u jater docílíte odstranění hořkosti a případné pachutě.

Vyberte vhodnou nádobu, do které maso uložíte, a zalijte mlékem, aby bylo úplně ponořené. Nechte odpočívat v lednici a následně se můžete vrhnout na vaření.

Využijte i mléčných výrobků na výbornou marinádu

Na marinování masa se kromě mléka báječně hodí i mléčné výrobky. Chcete-li dosáhnout prvotřídní šťavnatosti, použijte jogurt, zakysanou smetanu, acidofilní mléko nebo třeba smetanu. Maso naložte do vhodné nádoby a nechte v lednici marinovat. Pro zajímavost můžete přidat i oblíbené koření nebo bylinky.

Šťavnaté hovězí maso iZdroj fotografie: Pixabay

Obzvláště vhodné je takto nakládat řízky. Výhodou je, že maso není nutné předem naklepat, je ale potřeba odstranit blány a šlachy. Po vyjmutí marinovaného masa z lednice jej lehce osušte papírovou utěrkou a obalte ve vejci a strouhance. Smažte na mírném plamenu asi 6 minut z obou stran. Zbylou marinádu vyhoďte, rozhodně není vhodné ji vzhledem ke kontaktu s masem konzumovat.

Jaká je vaše oblíbená marináda na maso?

Zdroj: NewsGlavred
Diskuze Vstoupit do diskuze
122 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Jak působí kratom? Poznejte ho blíže
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
Michaela Kuklová překonala rakovinu, ale o lásku nestojí. „Když se zamiluji, lítám v tom jak malá holka, takže jsem si lásku zakázala,“ říká
Události247.cz
Události247.cz
Konec známkování na prvním stupni? Nesmysl, myslí si většina Čechů
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
I zkušení řidiči se na silnici dopouští mnoha chyb. Nehoda může skončit smrtí celé posádky