Brambory vařené ve vodě po čase omrzí. Mléko, česnek i bylinky dají pokrmu zcela novou úroveň

Výhoda brambor spočívá v jejich výjimečné chuti, která se snadno kombinuje. Vařené je známe všichni. Poradíme vám, jak si je připravit jinak. Je čas si dopřát změnu.

i Zdroj fotografie: Pohled 111 / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Brambory patří mezi přílohy, které se díky své univerzálnosti používají velmi často. Nejenže jsou chutné, ale dají se připravit na mnoho způsobů. Tipy na některé z variant přípravy nabízí web Smakosze.

Brambory nemusíte vařit jen v obyčejné vodě

Klasiku představují brambory vařené ve slané vodě. Můžete je však upravovat i jinak. Mohou být upečené, smažené nebo z nich připravíte knedlíky. Zkoušeli jste však vařit brambory v mléce? Že ne? Děláte chybu. Mají krémovou konzistenci a mnohem příjemnější chuť. Při vaření k nim také můžete přidávat různé druhy aromatického koření. Přidejte své oblíbené bylinky. Mohou být čerstvé nebo usušené. Zkusit můžete také rozmačkané stroužky česneku. Nemusejí být oloupané.

Vaření brambor v mléce není nijak náročné. Zkrátka použijete místo vody mléko. Přidáte sůl, kousek másla a případně bylinky nebo česnek. Jakmile brambory změknou, tak mléko slijete. Z takto uvařených brambor snadno připravíte také lahodné pyré.

Brambory s bylinkami na pánvi
iZdroj fotografie: Depositphotos
Ať už připravujete oběd pro všední den nebo sváteční večeři, brambory vám poslouží jako skvělá příloha.

Ochutnejte výjimečnou chuť

Přinášíme nápady na lahodné brambory, kterými nás inspiroval web BLANCHE VAUGHAN. Brambory vaříte v mléce s těmito druhy koření – několik snítek čerstvého tymiánu, špetka soli a pepře, špetka muškátového oříšku a trochu másla. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabší plátky. Zalijte mlékem a přidejte tymián, sůl a pepř a vařte do změknutí. Slijte mléko. Brambory dejte do máslem vymazané zapékací misky, posypejte muškátovým oříškem, zalijte trochou mléka a nechte několik minut zapékat v rozehřáté troubě. Takto připravené brambory jsou vynikající jako příloha k pečenému masu.

Překvapte svou rodinu

Quora doporučuje další možnosti přípravy brambor v mléce. Překvapte svou rodinu netradiční chutí. Jak na to? Je to jednoduché. Kromě tymiánu můžete do mléka přidat také rozmarýn, červenou papriku a klasiku představuje kmín. Neodolatelnou chuť získají brambory, pokud k nim při vaření v mléce přidáte kousek nakrájené slaniny. Nebojte se a zkuste experimentovat s různými kombinacemi chutí. Vařené brambory už nikdy nebudou obyčejné.

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Zobrazit další články