Brambory vařené ve vodě po čase omrzí. Mléko, česnek i bylinky dají pokrmu zcela novou úroveň
Výhoda brambor spočívá v jejich výjimečné chuti, která se snadno kombinuje. Vařené je známe všichni. Poradíme vám, jak si je připravit jinak. Je čas si dopřát změnu.
![brambory hrnec voda](https://adbz.cz/wp-content/uploads/2024/03/brambory-hrnec-voda-768x403.jpg)
Brambory patří mezi přílohy, které se díky své univerzálnosti používají velmi často. Nejenže jsou chutné, ale dají se připravit na mnoho způsobů. Tipy na některé z variant přípravy nabízí web Smakosze.
Brambory nemusíte vařit jen v obyčejné vodě
Klasiku představují brambory vařené ve slané vodě. Můžete je však upravovat i jinak. Mohou být upečené, smažené nebo z nich připravíte knedlíky. Zkoušeli jste však vařit brambory v mléce? Že ne? Děláte chybu. Mají krémovou konzistenci a mnohem příjemnější chuť. Při vaření k nim také můžete přidávat různé druhy aromatického koření. Přidejte své oblíbené bylinky. Mohou být čerstvé nebo usušené. Zkusit můžete také rozmačkané stroužky česneku. Nemusejí být oloupané.
Vaření brambor v mléce není nijak náročné. Zkrátka použijete místo vody mléko. Přidáte sůl, kousek másla a případně bylinky nebo česnek. Jakmile brambory změknou, tak mléko slijete. Z takto uvařených brambor snadno připravíte také lahodné pyré.
![Brambory s bylinkami na pánvi](https://adbz.cz/wp-content/uploads/2024/03/brambory-s-bylinkami-na-panvi.jpg)
Ochutnejte výjimečnou chuť
Přinášíme nápady na lahodné brambory, kterými nás inspiroval web BLANCHE VAUGHAN. Brambory vaříte v mléce s těmito druhy koření – několik snítek čerstvého tymiánu, špetka soli a pepře, špetka muškátového oříšku a trochu másla. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabší plátky. Zalijte mlékem a přidejte tymián, sůl a pepř a vařte do změknutí. Slijte mléko. Brambory dejte do máslem vymazané zapékací misky, posypejte muškátovým oříškem, zalijte trochou mléka a nechte několik minut zapékat v rozehřáté troubě. Takto připravené brambory jsou vynikající jako příloha k pečenému masu.
Překvapte svou rodinu
Quora doporučuje další možnosti přípravy brambor v mléce. Překvapte svou rodinu netradiční chutí. Jak na to? Je to jednoduché. Kromě tymiánu můžete do mléka přidat také rozmarýn, červenou papriku a klasiku představuje kmín. Neodolatelnou chuť získají brambory, pokud k nim při vaření v mléce přidáte kousek nakrájené slaniny. Nebojte se a zkuste experimentovat s různými kombinacemi chutí. Vařené brambory už nikdy nebudou obyčejné.