Rodina se chtěla vzdálit od civilizace a žít ve venkovském stylu. Rozhodla se proto předělat zemědělský dům z 19. st.

Tato rekonstrukce venkovského domu dopadla nad očekávání dobře. Mladé rodině poskytuje dokonalé zázemí a moderní vybavení jim zajišťuje absolutní komfort.

rekonsrukce zemědělské usedlosti i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo
Dalších 10 fotografií
Dalších 10 fotografií
                   

Úkolem architektů společnosti Coldefy & Associés Architectes Urbanistes bylo zrekonstruovat a zmodernizovat původní zemědělskou budovu vystavěnou v 19. století tak, aby zapadala do rázu okolní krajiny. Stavba ve tvaru U je doplněna nádvořím a obklopena poklidnou přírodou. Na okraji pozemku se nachází rozsáhlý les s bujnou flórou a faunou, přesto je nedaleko civilizace a golfového hřiště.

Zvětšení obytné plochy

Renovace původní budovy a její rozšíření o přístavbu respektuje celkovou atmosféru venkova a zachovává čistotu a nedotčenost přilehlé přírody. Pro vstup k nemovitosti byla vybudována zcela nová cesta, díky čemuž se mohl vnitroblok uzavřít pro soukromí svých obyvatel. Velkorysá fasáda, která je orientovaná na jih, využívá maximum přirozeného denního světla. Další přístavbou pak vznikl štědrý prostor pro výstavbu bazénu.

Díky materiálům stavba zapadá do okolí

Použité stavební materiály dotváří celkový vzhled stavby a umocňují její propojení s okolím. Jižní přístavba je přirozeným rozšířením a prodloužením stávající zemědělské usedlosti. Druhá přístavba je provedena ve stejném stylu jako ta první a s původní budovou je propojená prosklenou chodbou. Zatímco fasáda zachovalého domu jen prošla renovací, přístavby mezi nimi tvoří výrazný kontrast. Velká okna a prosklené plochy nabízí štědrý výhled na les, golfové hřiště a celou zahradu.

reonsrukce zemědělské usedlosti iZdroj fotografie: Tiskové materiály Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, fotograf Julien Lanoo

Původní stavba prošla jen malou změnou

Snaha zachovat historickou zemědělskou budovu se nakonec podařila, a tak během rekonstrukce prodělala jen velmi málo změn. Na střeše dokonce zůstaly i původní tašky. Poškozená místa byla jen nahrazena podobnými kusy, aby ucelily autentický vzhled domu. Okna byla osázená dvojskly v hliníkových rámech pro lepší tepelnou izolaci a snížení tepelných ztrát.

Přístavby jsou vybudované z dřevěného rámu a pro opláštění bylo využito opálené dřevo. Dřevěný je také přístřešek pro auta, který zapadá do celkového konceptu zrekonstruované zemědělské usedlosti. Veškeré barvy a materiály byly zvoleny tak, aby v kontrastu doplňovaly a ladily s původní stavbou. Stejně tak byly zvoleny i barvy a vybavení interiéru, jež je velmi moderní, přesto pro rodinu útulné a praktické.

Architekti:Coldefy & Associés Architectes Urbanistes
APAVE
Realizace:2019
Lokalita:Lille, Francie

Galerie

Dalších 10 fotografií
Dalších 10 fotografií

Jak se líbí rekonstrukce staré zemědělské usedlosti vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
106 lidí právě čte
Zobrazit další články