Jedinečné vanilkové rohlíčky bez použití vajec budete mít hotové za 10 minut. Pozor, ze stolu zmizí rychlostí blesku
Pokud máte rádi vanilkové rohlíčky, máte jedinečnou příležitost vyzkoušet si je udělat dle receptu, který neobsahuje vajíčka. Vaši příbuzní a známí vám za ně utrhnou ruce.
Obsah
Víte, co se blíží? Časy klidu a míru! A s ním jdou i ruku v ruce všelijaké dobroty, které pravidelně každý rok tvoří tisíce rodin ve své troubě. Ano, řeč je o lahodném cukroví, tentokrát konkrétně o vanilkových rohlíčcích. Věděli jste, že se dají udělat i bez použití vajec? Je to dost jednoduché a zvládne to naprosto každý. Pokud jste tedy na pečení anti talent, tak se nemusíte bát, složité to nebude.
Ingredience a postup přípravy těsta
Na vanilkové rohlíčky budete potřebovat:
- Dvě stě gramů másla
- Padesát gramů cukru moučky
- Dvě stě padesát gramů mouky
- Sto gramů jemně strouhaného kokosu (seženete v každém druhém obchodě)
- Dvě lžičky rumu
- Cukr moučka a vanilkový cukr na obalení již hotových rohlíčků
- Větší mísu
- Formičky ve tvaru rohlíčků
- Papír na pečení
- Plech
Vezměte si větší misku a postupně do ní přidávejte máslo, cukr, mouku, kokos a rum. Máslo by nemělo být čerstvě vytáhnuté z lednice, lepší je ho nechat dvě hodiny předem trochu rozmrznout, aby se s ním lépe pracovalo. Nyní přijde trochu těžší část, jelikož musíte těsto rukama pořádně promíchat dohromady, aby se spojilo.
Trpělivost růže přináší, proto to nevzdávejte
Může vám to chvíli trvat, jelikož se míchá trochu hůř, než ostatní těsta. Ale jakmile to vydržíte, tak za nějakou dobu dostanete pevnou hmotu, se kterou už půjde lépe pracovat. Kdyby to ale přeci jen nechtělo jít, můžete po lžičkách přidávat trochu mléka. To ale jen v tom nejhorším případě, jinak se to pokuste vyřešit bez něj. Jakmile to budete mít, vysypejte na pracovní desku trochu mouky a z těsta udělejte pevný bochník.
Ten zabalte do sáčku a nechejte v lednici alespoň na dvě hodiny, s čerstvým těstem by se vám moc dobře nepracovalo. Po dvou hodinách odpočinku se můžete opět vrhnout do práce. Vezměte si formičky a začněte je plnit těstem, které budete postupně odloupávat z vámi vytvořeného bochánku. Pokud formičky nemáte, tak to sice bude těžší, ale dá se to taky udělat.
Nadýchané, chutné a jednoduše k nakousnutí
Prostě si na pracovní ploše vytvarujete z těsta váleček, nakrájíte ho na stejné kousky a rukama vytvarujete tvar rohlíčku. Každý kus položte na plech a vložte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut. Jakmile rohlíčky vytáhnete, měly by být hodně bledé, křehké a lámavé, skoro až budou působit, že nejsou dodělané.
Tak to ale doopravdy jenom působí, tudíž si s tím nedělejte starosti a nedávejte je dopéct, byly by pak zbytečně suché. Jakmile budou vlažné, tak je můžete začít obalovat ve směsi z cukru moučky a vanilkového cukru. Nyní máte hotovo, tato dávka vás vyjde na cca 50 kusů rohlíčků. Dobrou chuť!
Podle jakého receptu pečete vanilkové rohlíčky vy?