Jak správně vařit vejce na všechny jednotlivé způsoby tak, aby byla pokaždé naprosto famózní

Vaření vajíček patří mezi ty jednodušší a rychlejší přípravy pokrmů. I tento se však dá rozdělit na několik druhů podle přesného postupu, a především výsledku vajec.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Vajíčka patří mezi suroviny, které mají neskutečně širokou škálu pokrmů, které z nich mohou vzniknout. Jsou tak náramně univerzální a z jednoho druhu jídla, můžete mít každý den jiný pokrm. Každý je jiný ale všechny jsou rychlé a chutné. Pojďme si tedy představit ty nejlepší pokrmy z vajec, které vám zaberou jenom pár minut.

Vařená vajíčka

Mezi klasickou a nejběžnější přípravu vajec patří jejich vaření. To je opravdu snadné a rychlé a výsledek se hodí jako dokonalá snídaně plná bílkovin, ale i jako doplněk k obědu, pokud máte například špenát, i jako večeře. Stačí pouze vzít požadované množství vajec, vložit je do adekvátně velkého hrnce s vodou a nechat vařit. Až začne voda vřít, stopněte si alespoň 2 minuty. To je doba, za kterou se vajíčka uvaří. Nakonec stačí omýt v studené vodě, oloupat a máte hotovo.

iZdroj fotografie: Pexels

Vajíčková omeleta

Vajíčková omeleta patří i sama o sobě k velmi variabilním jídlům. Můžete si do ní totiž přidat cokoliv, co budete sami chtít. Tu nejjednodušší si připravíte smícháním vajíček s kousky chleba, pečiva nebo knedlíku, osolíte a ochutíte dle potřeby a vylijete na pánvičku. Necháte z jedné strany opéct a poté otočíte. Opět necháte opéct a po vyndání máte hotovo.

iZdroj fotografie: Pexels

Míchaná vajíčka

Dalším velmi populárním a lahodným pokrmem z vajec jsou míchaná vajíčka. Ta připravíte následovně. Nejdříve si na pánvi dozlatova opečete nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáte vajíčka, sůl a česnek. Vše smícháte a máte hotovo. Opět s do tohoto pokrmu můžete přidat téměř cokoliv dle vlastní preference.

iZdroj fotografie: Unsplash

Volská oka

Klasický snídaňový pokrm v duchu Anglie. Stačí si pouze rozehřát pánvičku a na ni poté rozklepnout vajíčko. Osolte a až bude bílek tuhý sejměte z pánve. Dokonale se hodí k opečené slanině, kterou si klidně můžete dát pod vajíčko a užít si skvělý „hamandeggs“.

iZdroj fotografie: Pexels

Chleba ve vajíčku

Dokonalý pokrm, když máte doma vajíčka a chleba, který už není úplně měkký. Pro toto jídlo si pak stačí vidličkou rozmixovat vajíčko, s trochou mléka a soli. Do hotové směsi si namočíte plátky chleba, které poté pouze opečete na pánvi. Potřete kečupem nebo posypte nastrouhaným sýrem a lahůdka je na světě.

iZdroj fotografie: Pexels

Vajíčka naměkko

Jedná se o stejný postup jako u vaření vajíček. Jediná změna bude v délce vaření. Pokud si po tom, co voda začne vřít, odstopujete přibližně třičtvrtě minuty a poté vajíčka sejmete z plotně, získáte pokrm, kdy bílek vajíčka bude tuhý a žloutek se bude krásně roztékat. Vyzkoušejte s opečeným toastem a slaninou a zjistíte, že je to opravdová pochoutka.

iZdroj fotografie: Pexels

Zdroj: ExpertHomeTips

Diskuze Vstoupit do diskuze
108 lidí právě čte
Zobrazit další články