Struhadlo se vyplatí zabalit do igelitového sáčku. Ušetří mytí nádobí i zabrání zničení nehtů
Příprava česneku bývá často náročná, a proto se nabízí hned několik triků, jak si to usnadnit. Pomoci vám dokáže i obyčejný igelitový sáček.
Pokud se chystáte připravit si česnek, nemusíte nutně používat lis. Ten se totiž v důsledku toho často zašpiní a vy pak musíte nástroj dlouhou dobu drhnout, přičemž česneku ve finále zbyde jen půlka. Mnohem více se proto dle serveru Zijutu vyplatí sáhnout po struhadle – ještě než však začnete strouhat, měli byste ho zabalit do igelitového sáčku.
Jednoduchý trik pro snadné strouhání česneku
Struhadlo je totiž sice velmi užitečný pomocník, ale stejně jako v případě lisu je ho velmi snadné zašpinit – nebo si také poničit nově udělané nehty, což je zejména pro ženy ještě horší variantou. Naštěstí se však můžete před veškerými problémy ochránit, a to díky velmi snadnému triku s obyčejným igelitovým sáčkem. Do toho stačí kuchyňskou pomůcku zabalit a poté se pouze řídit dalšími jednoduchými kroky.
Jakmile tedy budete připraveni a struhadlo bude zabalené do plastového sáčku (případně vám dobře poslouží také potravinářská fólie), vezměte si stroužky a začněte je strouhat na jemné straně. Snažte se být co nejopatrnější, aby nedošlo k poškození materiálu, protože jinak by celý trik přišel vniveč. Poté, co budete mít hotovo, už stačí dle webu Hospodynky česnek pouze přenést, kam bude třeba – na pánev, k masu či do vašeho oblíbeného salátu.
Co se týče samotného struhadla, bude ho potřeba akorát opláchnout vodou. To však naprosto stačí k tomu, aby bylo dokonale čisté. A pokud se na něm zachytila nějaká špína již dříve, pak ho můžete kompletně očistit pomocí citronové šťávy nebo jedlé sody. Ta vám mimo jiné dokáže skvěle pomoci vyčistit i okenní rámy, jak jsme na webu adbz psali již dříve.