1 z 5 Čechů má v lednici nebezpečnou potravinu. Kdo ji sní, tvrdě na to doplatí

Pokud máte doma tuto potravinu, okamžitě s ní do koše. Hygienická inspekce ji nedávno označila za zdraví nebezpečnou a obchody ji stahují z regálů.

                   

Ačkoli je v současné době velmi snadné nakupovat potraviny v obchodech, ne vždy ve vašem košíku končí to, co si myslíte. Příkladem je toho tento závadný výrobek, který nedávno označila Státní zemědělská a potravinářská inspekce za zdraví nebezpečný. Důvodem byla přítomnost nebezpečné bakterie, která se může dostat do lidského organismu a způsobit jeho značné poškození. Pokud ho máte ve své domácnosti i vy, raději s ním rychle do koše. 

Nebezpečné maso v regálech oblíbeného řetězce 

Vadným výrobkem byla „Kachna bez drobů“ od společnosti VALDOR a inspekce se zaměřila na zkoumání kvality výrobku v plzeňském Albertu (Písecká 972/1, 326 00 Plzeň). Bohužel po několika kontrolách vyšlo najevo, že kachní maso obsahuje patogenní bakterie salmonely, které mohou způsobovat nebezpečné onemocnění zvané salmonelóza. Jeho přítomnost se často projevuje horečkou, průjmem, nevolností a dalšími trávicími potížemi. 

Za zmínku také stojí skutečnost, že kachna byla dovezena z Maďarska a její výrobce je dle serveru PotravinyNaPranyri známý pod značkou Hungerit. Po zjištění skutečnosti v plzeňském Albertu tak obchodní řetězec jedná s maďarskými zástupci firmy o vysvětlení a návrhu na řešení celé události. Bohužel však doposud nebyl objasněn žádný verdikt, a tak obě firmy akorát varují, aby lidé byli před produkty šarže L 210090103 na pozoru a rozhodně je nekonzumovali.

iZdroj fotografie: SZPI
V obchodech se objevilo nebezpečné kachní maso.

Jak se chránit před salmonelózou 

Salmonelóza představuje velké nebezpečí vůči lidskému zdraví, a proto byste se jí měli snažit za každou cenu vyvarovat. Zaměřte se zejména na hygienické postupy při zpracování masa, a to zejména co se týče drůbežích druhů. Při jejich přípravě pak dbejte na jejich důkladnou tepelnou přípravu. Právě ta totiž pomáhá zabíjet přítomné bakterie a jiné nečistoty. Na webu adbz jsme také psali, jak vybrat v obchodech to nejlepší kuřecí maso

Jak se před salmonelou chráníte vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
119 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články