Pohádková chaloupka vedle potůčku poskytuje dokonalý únik před ruchem velkoměsta. Prosklená stěna vtahuje majitele do čiré přírody

Když člověk prochází lesem, nemůže se většinou vynadívat na tu krásu. A co teprve když lesem protéká nějaký potůček. Majitelé tohoto domku mají na jeden takový výhled.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem Amy A. Alper
                   

Tato chata byla postavena již v roce 1937 pro rodinné letní pobyty a původně měla pouze jednu ložnici, jednu koupelnu a celkově byla opravdu malá. Jenže současní majitelé tohoto domu tak milovali její umístění a celkovou atmosféru, že se nakonec rozhodli ji trochu rozšířit, a hlavně chtěli, aby z ní byl krásný výhled právě na potok, u kterého se nachází. A opravdu se jim to podařilo.

Přestavěli i nevyužívané prostory

Kvůli předpisům musela rekonstrukce probíhat pouze na pozemcích, na nichž již byla původní stavba. Tam, kde kdysi byly nevyužité prostory, se nyní nachází luxusní obývací pokoj. V přístavbě byly použity palubky ze sekvoje a dvě okna, která se při demolici zachránila. Když majitelé nemovitost poprvé spatřili, hned si byli jisti tím, že z ní udělají něco, co bude více připomínat dům.

 

Může se zdát, že se tato chata nachází příliš daleko od veškeré civilizace, ale opak je pravdou. Je totiž pouhých 20 minut od nejbližšího města. Jedna ložnice se nachází v podkroví a tam, kde byl předtím obývací pokoj, je ložnice druhá. Kuchyně se nyní může otevřít posuvnými dveřmi, které vedou do obývacího pokoje. Majitelé chtěli, aby se spojilo nové se starým.

Z chaty se stal krásný domov

Dům má rozsáhlá okna, která propojují interiér a exteriér a umožňují, aby z každého bylo vidět na potok. Původně se v domě nacházela kamna na dřevo, nyní jsou tam kamna na propan. Ohniště je vydlážděno kamením, které majitelé používali na své zahradě několik let. Tým znovu použil všechny šindele, které bylo potřeba odstranit.

 

V kuchyni byly aktualizovány všechny spotřebiče, majitelé vymalovali skříň, ale zachovali původní dřevěné pracovní desky. Varná deska je umístěna hned vedle lednice. Majitelé toužili propojit staré s novým, protože jeden miloval moderní věci a druhý tradiční. Pod schody se nachází úložný prostor, který se nikdy nevyužíval.

Skvělá letní dovolená

Koupelna byla kompletně zrekonstruována. Dominuje jí krásný prosklený sprchový kout a vše je víceméně obloženo dřevem. A hlavní ložnice je situována tam, kde se spávalo i kdysi. Jen ji zkrátka předělali tak, aby se hodila do dnešní doby. Nevejde se do ní vlastně nic jiného než postel a lampa, ale je v ložnici potřeba něco víc?

 

Původní majitelé totiž chatu postavili s tím, že na ni budou jezdit jen na letní dovolené. Většina návštěvníků spala venku na lehátkách, protože zvuk potoka všechny uklidňoval. Současní majitelé v této chatě normálně žijí a nemohou si na nic stěžovat. Sami říkají, že už potřebovali „vypadnout“ z ruchu města a jít někam, kde bude klid.

Jak se vám tento zrekonstruovaný dům líbí?

Zdroj: Houzz

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Mé srdce patří architektuře a designu, ozvláštnění webu ADBZ poutavými články a inspirativními nápady. Prostřednictvím mého obsahu objevíte nejnovější trendy, inovativní projekty a radu, jak propojit funkčnost s krásou. Jsem spolehlivou průvodkyní pro všechny milovníky architektury a designu, kteří hledají nové způsoby, jak oživit své domovy a prostory. Nechte se inspirovat nadšením a vstupte do světa tvůrčích možností.

Zobrazit další články