„Prázdninový dům“ klade hlavní důraz na propojení s přírodou. Výraznou okrasou je střešní okno ve tvaru trojúhelníku

Tento netradiční dům na první pohled zaujme prosklenými plochami, které mají nejen estetický, ale také funkční charakter a svým majitelům dopřávají jedinečný zážitek.

rekerační dům u moře i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura
Dalších 14 fotografií
Dalších 14 fotografií
                   

Architekti z Atelier du Pont měli za úkol naprojektovat dům zasazený do částečně zalesněného pozemku mírně se svažujícího k moři. Důraz byl kladen především na zachování souladu mezi rekreačním domem a okolní krajinou. Výsledek tak jen minimálně ovlivňuje stávající vegetaci malých jahodníků, juky a starých borovic.

Inspirace hledaná v přírodě

Z vnější strany se stavba podobá lesním srubům a fasáda je tvořena převážně z dřevěných částí, které se tak skvěle hodí k přilehlému borovému háji. Při její výstavbě bylo zachováno maximum původních stromů, které na pozemku rostou už po celá desetiletí. Velké otvory a prosklené plochy slouží k zdůraznění propojení vztahu domu s jeho okolím.

Stavba splývá s terénem

Svažující se terén byl plně využit při návrhu i stavbě tohoto domu, který je rozdělen do několika částí. Ty jsou vzájemně propojené řadou venkovních teras. Jednotlivé místnosti byly promyšlené tak, aby každému členu rodiny zajišťovaly potřebné soukromí, ale zároveň nikoho neoddělovaly od ostatních. Vnitřní zakřivené schodiště je výrazným prvkem, který hezky ladí s trojúhelníkovými okny.

rekerační dům u moře iZdroj fotografie: Tiskové materiály Atelier du Pont, fotograf Philippe Garcia a Takuji Shimmura

Netypická okna a bazén

Otvory a prosklené plochy velmi přirozeně propojují interiér s exteriérem, a tak i uvnitř si rodina může vychutnávat lesní atmosféru. Bazén nacházející se mezi jednotlivými kabinami přináší perfektní osvěžení v letních horkých dnech a zároveň rozbíjí jednolité terasové plochy a oživuje venkovní terén. Pár kroků od pláže má tak rodina svůj kousek oázy.

Uvnitř se to hemží barvami

Přestože je exteriér plný přírodních odstínů, interiér je plný barev, které ještě více vynikají na bílém podkladu. Stěny jsou natřeny převážně na bílo, což pomáhá odrážet přirozené světlo a prosvětlovat i tmavší místa v domě. Moderní vybavení dotváří celkovou atmosféru netradičního domu a poskytuje svým obyvatelům dokonalé zázemí pro odpočinek i aktivní vyžití.

Architekti:Atelier du Pont
Plocha:330 m2
Realizace:2017
Lokalita:Lége Cap Ferret, Francie

Galerie

Dalších 14 fotografií
Dalších 14 fotografií

Jak se vám libí tento netradiční rekreační dům?

Diskuze Vstoupit do diskuze
60 lidí právě čte
Zobrazit další články