Pomocí šroubováku se šťáva z citronu vymačkává jedna báseň. Stačí udělat dírku
K vymáčknutí šťávy z citrónu vám postačí opravdu jen obyčejný šroubovák. Vitamíny nabitou šťávu tak získáte jednoduše, rychle a bez velké námahy.
Citrón je v našich končinách oblíbeným ovocem. Je vyhledávaný pro svoji kyselou chuť, ale také jako zdroj vitaminů a pro tělo prospěšných látek. Do čajů, marinád a mnoha jiných receptů se nejčastěji využívá šťáva z citrónů. Ovšem víte jak ji co nejefektivněji, bez špinění zbytečného nádobí a vynaložení příliš mnoha energie z citrónu lehce vymáčknout? Podle všeho vám k tomu stačí jen obyčejný šroubovák.
Vitamíny nabité ovoce
Šťáva z citronů je doslova vitamínová bomba. Kromě obsahu vitamínů A a C je také výborným zdrojem hořčíku, fosforu, železa a vápníku. Citron má podle všeho silné antioxidační účinky a jeho konzumace se doporučuje lidem, kteří trpí degenerací kloubů. Kromě jiného zabraňuje ateroskleróze, cukrovce a také srdečním onemocněním. S jeho konzumací byste proto rozhodně neměli otálet. Je to přírodní prostředek na posílení imunity, který je běžně k dostání a nemusíte za něj platit velké peníze v lékárně.
Vše, co je potřeba, je dostat tu zázračnou tekutinu z citrónu do vaší sklenice. Samozřejmě, že existují různé drahé a objemné odšťavňovače a přístroje, která z citrónu umí šťávu vymáčknout během chvilky. Ale pokud hledáte řešení, které je rychlé, jednoduché a inovativní, tak sáhněte po obyčejném šroubováku. Nic víc nepotřebujete.
Stačí jen obyčejný šroubovák
Citrón i šroubovák pečlivě umyjte. Citrón položte na stůl a ze všech stran ho jemně stlačte. Vezměte šroubovák a vtlačte ho do špičky citrónu. Šroubovák vyjměte a znovu ho dobře umyjte. Otvorem v citrónu pak jednoduše vymačkejte přesně takové množství šťávy, které potřebujte. Výhoda tohoto triku spočívá v tom, že citrón můžete kdykoliv odložit a poté znovu použít. Šťáva v něm zůstane stále čerstvá a dokonale použitelná.
Po ruce tak máte stálý zdroj vitamíny nabité šťávy, která se hodí do studené limonády i teplého čaje. Po vymačkání veškeré šťávy zbylou slupku určitě nemusíte vyhazovat. Kůru z citrónu můžete nakrájet na menší kousky a nechat sušit. Drcená se pak výborně hodí do lehkých a svěžích dezertů nebo masových marinád a omáček.