Pokud máte rádi palačinky, určitě se vám už stalo, že jste tuto zlatohnědou pochoutku na pánvi připálili, roztrhali nebo jinak znehodnotili. Přitom stačí tak málo a vaše palačinky půjdou odlepit z pánve jedna radost. Nebude vás to stát příliš práce ani přemíru peněz a vaše palačinky budou jedna jako druhá.
Palačinky smažte raději na silnější pánvi
Palačinky jsou výborné jídlo, které milují hlavně děti. Pokud se vám na vaši pánev lepí víc než často, měli byste ověřit, zda dodržujte jejich správný výrobní postup. Důvodů, proč se palačinky lepí na pánev, může být dle webu KulicksPancakeRecipes mnoho. Důležité je pánev před samotným smažením důkladně promazat. Zkontrolujte také, zda je úplně čistá. V neposlední řadě je pak vždy lepší palačinky smažit na silnější pánvi. Tenkostěnná pánev má tendenci zahřívat se spíše nerovnoměrně.
Palačinky patří mezi velmi populární a oblíbená jídla. Kdo je má rád, může je jíst i několik dní po sobě. Jak dlouho však vydrží těsto na pa…
více
Zabránit palačince v připálení můžete také s pomocí jednoduchého triku se solí. Na rozpálenou pánev nasypte lžičku soli a vyčkejte, než se krystaly na pánvi přestanou pohybovat. Nakonec pánev utřete papírovou utěrkou a namažte jako obvykle tukem. Pak můžete palačinky smažit úplně stejně, jak jste zvyklí, nebudou se však tolik přichytávat.
Z receptu na palačinky vynechte cukr
Na přípravu lahodných palačinek by vám mělo stačit jen několik málo ingrediencí. Smíchejte mouku, mléko a také vejce se lžící oleje. Z ingrediencí vytvořte řidší těsto, které rovnoměrně smažte na rozpáleném oleji. Web iReceptář varuje před přidáním cukru do palačinkového těsta. Cukr má totiž při zahřátí tendenci zkaramelizovat a palačinky se pak mnohem snáze připálí.
Na Adbz jsme psali také o možnosti si těsto na palačinky připravit dopředu. Uchovávat ho můžete v obyčejné PET lahvi v lednici a z ní pak postupně ulévat podle aktuální potřeby. Paní Lenka Z. z Opavy spatřuje hlavní výhodu palačinek v nekonečném množství kombinací různých chutí: „Můžete je pomazat marmeládou, zapéct s tvarohem, nebo je udělat naslano. Stejný základ, ale pokaždé chutnají úplně jinak.“