Udržovat kuchyni v čistotě je prakticky nezbytnost. Pomocí jedlé sody s citronem umyjte špinavý dřez na nádobí během několika minut a za minimum peněz.
Každá šikovná hospodyňka si zakládá na čistotě dřezu. I když se v něm myje nádobí a měl by být tedy čistý od jaru a jiných prostředků, často na něm ulpívají stopy od kapek vody a objevují se i různé skvrny. Naštěstí existuje jednoduchý recept, jak nerezový dřez dokonalé umýt a navrátit mu ztracený lesk. Stačí jen několik surovin a trocha času a váš dřez bude zářit čistotou.
Připravte si jedlou sodu, citron a vodu
Roky osvědčené zkušenosti hospodyněk potvrzují, že pro vyčištění dřezu nemusíte utrácet horentní sumy v drogérii. Většinou stačí jen pár surovin, které má každý doma ve své spíži. K vyčištění dřezu si připravte obyčejnou jedlou sodu spolu s citronovou šťávou a trochou vody. Váš dřez pak bude opět jako nový.
Nejprve váš dřez pečlivě opláchněte vodou. Navlhčený povrch posypte celý jedlou sodu a tu nechte několik minut působit. Pak už zbývá jen otřít dřez suchým hadříkem a vyleštit ho ubrouskem namočeným oleji. Ovšem vždy používejte olej dětský nebo masážní. Obyčejnému stolnímu se pro tento účel raději vyhněte.
Čištění jedlou sodou je jemné a účinné
Čištění dřezu pomocí jedlé sody se vyrovná drahým čisticím prostředkům a dřez bude navíc i vydezinfikovaný. S jedlou sodou se o dřez nemusíte bát, pečuje o něj jemně a v žádném případě ho nepoškrábe. Pokud byste chtěli do procesu čištění přidat trochu svěží vůně, stačí k jedlé sodě kápnout jen trochu citronové šťávy. Směs jedlé sody s ní bude příjemně vonět, a navíc bude na nečistoty ještě účinnější.
Ucpaný dřez může být velkým problémem, místo použití korozivních chemikálií se však můžete spolehnout na ingredience, které už pravděpodobně…
více
Po celé proceduře bude váš dřez jako nový a stálo vás to přitom jen zlomek ceny drahých prostředků z obchodu a minimum vašeho času. Jedlá soda je prostředek, který se rozhodně vyplatí mít doma. S její pomocí můžete vyčistit téměř všechny povrchy a nečistoty ve vaší domácnosti. V kombinaci s obyčejným octem jde o silnou dvojku, na kterou často nemají ani specializované přípravky z obchodu.