Jak uvařit párky, aby nedošlo k popraskání a byly ideálně udělané. Zásadní veličinou je rychlost a druh střívka
Pokud si začnete připravovat párky tímto způsobem, už nikdy nebudou popraskané. Stačí brát na vědomí několik důležitých zásad.
Párky si jednou za čas připraví pravděpodobně každý. Ačkoli se nejedná o nejzdravější potravinu, jsou hotové za pár minut a dokáží zasytit všechny členy rodiny. Často se však stává, že po uvaření začínají praskat, což je znehodnotí a vy si je pak nemůžete zcela vychutnat. Naštěstí však existuje pár jednoduchých instrukcí, díky kterým budou dle serveru VarimeDobroty ideálně udělané a získají naprosto skvělou chuť.
Zásadní je rychlost a kvalita párků
Abyste si mohli párky maximálně vychutnat, měli byste začít již při jejich výběru. Pokuste se zvolit kvalitnější druhy s bohatým obsahem masa, nikoli jiných, méněcenných složek. Dobré je také zaměřit se na použití vhodného nádobí během přípravy, hrnec by neměl být špinavý a ani by na něm neměly být zaschlé zbytky jídla. Jakmile se budete chtít pustit do vaření, postupujte dle následujících kroků:
- Párky o pokojové teplotě položte na stůl a zkontrolujte, zda nemají igelitový obal. Pokud ano, raději ho sundejte nyní, neboť zvyšuje riziko popraskání párků.
- Nyní si vezměte vhodný kastrůlek, naplňte jej vodou a nechte vařit. Jakmile bude voda silně bublat, vložte do ní připravené párky.
- Ty nechte vařit pouze do doby, než budou zcela teplé, což je zhruba 3 minuty pro malé kusy a 5 minut pro velké kusy.
- Nakonec párky vyndejte a můžete podávat, dobrou chuť!
Pokud byste párky nechali vařit příliš dlouho, je pravděpodobnější, že popraskají. Kromě toho by mohly vysoké teploty začít reagovat s konzervačními solemi, které obsahují. To je dle serveru BonAppetit velmi nebezpečné, neboť v takovém případě představují velké riziko pro lidské zdraví a mohou způsobovat řadu nepříjemných příznaků.