Proč by se těstoviny měly osmažit ještě před tím, než je dáte vařit
adbz.cz » Hobby » Zkušené hospodyňky těstoviny před vařením osmaží na pánvi. Kdo to jednou zkusí, už to nedělá jinak

Zkušené hospodyňky těstoviny před vařením osmaží na pánvi. Kdo to jednou zkusí, už to nedělá jinak

Existuje mnoho užitečných triků, které vám dokáží usnadnit přípravu jídel v kuchyni. Vyzkoušejte tento s těstovinami a nebudete litovat.

varit testoviny penne
Zdroj fotografie: iStock

Těstoviny jsou považovány za jeden z nejuniverzálnějších produktů, protože z nich lze udělat jak lahodnou snídani, tak i oběd a večeři, přičemž existuje nespočet receptů pro jejich přípravu. Většina lidí si přípravu této lahodné přílohy spojuje s vařením ve vroucí vodě, kdy se nechají alespoň 10 minut pod pokličkou a vy je pak můžete hotové vyndat a rovnou podávat. Existuje však i jiný postup, díky kterému budou ve výsledku mnohem chutnější. Jedná se o jejich usmažení před tím, než je vložíte do hrnce s vodou.

Těstoviny do polévky 

Nejobvyklejším způsobem přípravy těstovin je bezpochyby jejich vaření ve vodě. Pokud se však nebojíte experimentovat a stojíte o nejlepší výsledky, měli byste je vyzkoušet před vložením do hrnce s vodou usmažit. Jedná se zejména o druh zvaný vermicelli, které byste měli před vařením alespoň 5 minut smažit na suché pánvi. Díky tomu se při dalším vaření nerozvaří a nebudou se zbytečně rozpadat. Jakmile pak budou hotové, můžete je použít například do polévky, která bude mnohem chutnější a bude vypadat lákavěji. Stejný postup platí i pro ostatní těstoviny do polévek. 

Vermicelli kaše a námořnické těstoviny

V tomto případě platí stejný princip jako u těstovin do polévky. Pokud si chcete připravit lahodnou snídani z vermicelli těstovin, nejprve je pět minut smažte v suché pánvi a poté je zalijte horkým mlékem. V tom je nechte vařit dalších zhruba pět minut a následně je můžete rovnou podávat. Rozhodně ucítíte velký rozdíl v jejich chuti, a kromě toho se vám již nebudou v žádném případě rozpadat. 

testoviny
Zdroj fotografie: Pixabay

U námořnických těstovin pak platí naprosto stejný postup. Kuchaři dokonce tvrdí, že se v tomto případě otevírá pokrm naprosto nové chuti. Po osmažení na stejné pánvi připravte zbytek vámi zvolených ingrediencí, přidejte těstoviny a zalijte je trochou vody (stačí půl sklenice). Víko nemusíte zakrývat. Jedná se o velmi jednoduchý trik, který posune vaše pokrmy na naprosto novou úroveň. Rozhodně jej proto neváhejte vyzkoušet co nejdříve a sami uvidíte, že se opravdu vyplatí těstoviny nejprve usmažit