Z běžně koupeného kuřete v obchodě lze udělat BIO. Sůl a kyselina citronová z něj vyženou chemikálie

Maso zakoupené v supermarketu bývá o něco levnější, ale také plné škodlivých látek, které mohou ohrozit naše zdraví. Díky jednoduchému triku se chemie v mase můžete zbavit.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Je všeobecně známo, že při chovu zvířat ve velkochovech jsou využívány růstové hormony a také antibiotika, aby zvíře rychleji rostlo a mohlo tak být dříve zpracováno. Pro lidský organismus konzumace takových potravin ve velkém množství samozřejmě není to nejlepší a chemie v mase také výrazně ovlivní jeho chuť. Za použití jednoduchého triku lze škodlivé látky z masa snadno odstranit a vytvořit tak zdravé a chutné maso bez antibiotik a růstových hormonů.  

Nálev lze vytvořit ze základních surovin 

Chcete-li z drůbežího masa odstranit nežádoucí chemii, připravte si nálev, ve kterém maso necháte macerovat. Pro jeho vytvoření budete potřebovat jen základní suroviny, které máte určitě doma. Potřebujete jen vodu, sůl a kyselinu citrónovou. Nálev je tak hotov během pár chvilek a vy můžete začít chystat maso. Důležité je, aby bylo připravené maso celé ponořené v udělaném nálevu. Ta část, která by zůstala nad hladinou, by mohla nehezky oschnout a přípravu pokrmu tak zbytečně znepříjemnit.  

Příprava nálevu zabere jen chvilku 

K přípravě nálevu budete potřebovat jen 1 litr vody, 3 lžíce soli a 1 lžičku kyseliny citrónové. Pokud kousek masa, který potřebujete naložit, bude jeden z větších, násobně se zvýší také počet ingrediencí pro přípravu nálevu. Musí ho být opravdu tak akorát. Maso by pak mělo zůstat v nálevu alespoň po dobu 3 hodin. Po třech hodinách, když se kuře vyndá z nálevu, je potřeba ho důkladně omýt pod tekoucí vodou.  

povedené servírování kuřete iZdroj fotografie: Pexels

Po vyndání masa z nálevu se můžete pustit do vaření. Důležité je mít na paměti, že při namáčení do nálevu maso absorbuje velkou část soli, a proto při vaření už není potřeba pokrm tolik dosolovat. Raději ho před vlastním přidáním soli vždy ochutnejte. Využijte tak tento jednoduchý recept a připravte si maso, které vás svou chutí ohromí, a ještě k tomu bude o něco zdravější. Rozdíl určitě poznáte hned při prvním soustu.  

Jak nejraději připravujete drůbeží maso?

Zdroj: TheAtlantic
Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Autor článku

Marie Möglichova

Zobrazit další články