Přesolili jste omáčku? Šéfkuchař prozradil, jak ji snadno zachránit. Funguje na všechny druhy a chutě

Je třeba si uvědomit, že každá sůl solí trošku jinak, takže si musíte promyslet, jakou sůl do vaření chcete použít, abyste to s ní nepřehnali.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Čekáte návštěvu na oběd, ale do omáčky jste dali více soli, než jste chtěli? Nezoufejte, nic není ztraceno! Máme pro vás tipy od šéfkuchaře, který nám prozradil, jak zachránit překořeněné omáčky a jak přidat chuť pokrmům bez použití soli. Zajímá vás to? Čtěte dál, jsou to opravdu užitečné tipy.

Existuje způsob, jak zachránit přesolenou omáčku

Je doopravdy důležité si uvědomit, že všechny soli nejsou stejné. Takže pokud se v receptu píše, ať použijete 1 lžičku soli, záleží na tom, jakou sůl používáte. U nějaké soli totiž může být jedna lžička až příliš a vaše omáčka bude až moc slaná. Vždy je třeba solit podle chuti, protože vždy můžete přidat, ale jakmile jste jídlo už přesolili, je opravdu těžké chuť znova vyvážit.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Vždy, když vaříte, chcete, aby chuť byla dokonale vyvážená. Pokud tedy něco přesolíte, musíte se snažit napravit to jinými příchutěmi, díky nimž jídlo může být znova v rovnováze.

  • kyselá příchuť – můžete přidat ocet nebo citronovou šťávu, ale opatrně s tím, ocet je velice silný
  • sladká příchuť – přidejte do jídla kapku medu nebo trochu cukru, pomůže vám to opět vytvořit rovnováhu chutí
  • tuk – můžete zkusit přidat pár plátků másla, to by vám taky mělo pomoci
  • ředění – omáčku můžete také zředit, na to použijte buď obyčejnou vodu, nebo vývar

Co mají dělat lidé, kteří drží dietu bez soli

Je opravdu těžké nahradit v kuchyni sůl. Ale nějaké náhrady určitě existují a možná vám dokonce zachutnají více.

  • sladká chuť – zkuste maso marinovat v ovocných šťávách, jako je například pomerančový džus – ne každý má rád sladkou a slanou chuť dohromady, ale třeba vám to opravdu zachutná
  • pikantní chuť – do jídla si přidejte chilli nebo pálivou omáčku, jídlu tak dáte úplně jiný rozměr
  • bylinky – asi nejlepší náhražkou soli jsou určitě bylinky, protože každá bylinka má svoji specifickou chuť a smícháním těchto chutí můžete vytvořit něco geniálního – česnek, cibule, bazalka a zkrátka všechno, na co si vzpomenete – uvidíte, že sůl vám chybět nebude

Zdroj: Today

Diskuze Vstoupit do diskuze
126 lidí právě čte
Zobrazit další články