Pasta na vyčištění trouby bez otravného drhnutí. Základem bude jedlá soda doplněná o mycí prostředek a vodu
Tato pasta vám pomůže vyčistit troubu snadno a bez nutnosti přístroj zdlouhavě drhnout. Stačí smíchat dvě velmi účinné domácí ingredience.
Troubu má doma pravděpodobně každý a ze své zkušenosti vím, že se může postupem času nehezky zašpinit mastnotami a zbytky jídla. V takovém případě mnohdy nedokáže pomoct ani zdlouhavé drhnutí přístroje či používání komerčních výrobků plných chemie. Naštěstí však existuje velmi jednoduchá domácí směs, která vám podle webu ArmandHammer pomůže během velmi krátké doby a za zlomek peněz. Stačí vám pouze dvě ingredience.
Údržba trouby je velmi důležitá
Zašpiněná trouba v domácnosti vám dokáže snadno znepříjemnit život. Nejenže se při jejím používání uvolňuje do ovzduší v místnostech intenzivní zápach, ale postupně také dochází ke zhoršování funkce přístroje, přičemž připálené zbytky jídla a mastnoty se stávají hůře odstranitelné. To se pak samozřejmě odrazí i na chuti výsledného pokrmu, který nebude chutnat nejlépe a neudělá dobře ani vašemu organismu. Je proto dobré zaměřit se na pravidelnou údržbu zařízení a jednou za čas ho důkladně vyčistit.
S tím vám dokáže velmi dobře pomoct jednoduchá domácí směs ze dvou ingrediencí, které již pravděpodobně máte u sebe doma. Řeč je o jedlé sodě a vhodném prostředku na mytí nádobí. Obojí poslouží mnohem lépe, než kdejaké komerční výrobky plné chemie. Díky jejich použití nebudete muset přístroj ani zbytečně drhnout. Stačí je podle webu Genialne jednoduše nechat působit a nakonec nečistoty otřít pomocí houbičky či jiné vhodné utěrky.
Pomůže vám jednoduchá domácí směs
Jakmile se tedy budete chtít vrhnout na čištění trouby, připravte si půl hrnku jedlé sody, lžíci vhodného saponátu a pár lžiček vody. Z ingrediencí vytvořte hustší směs (pokud by byla příliš řídká, přidejte ještě trochu sody) a natřete ji na veškerá místa v troubě, kde se drží mastnota či spáleniny. Vše nechte působit alespoň 30 minut, poté směs ještě postříkejte vodou a počkejte další čtvrt hodiny. Po uplynutí této doby vezměte houbičku a začněte zašpiněná místa utírat – veškeré nečistoty budou pryč a nezůstane po nich ani stopa.
Dbejte také na údržbu trouby
Pokud si chcete udržet troubu čistou a voňavou, pak je dobré po každém použití omýt její stěny. V případě, že byste to neudělali, nečistoty se budou hromadit, při zahřívání připalovat a nakonec bude velmi náročné je odstranit. To se poté opět nepříjemné odrazí na chuti vašeho jídla. Na webu adbz jsme také již dříve psali o tom, proč byste měli při pečení dávat na rošt alobal.