5 grilovacích triků, které z vás udělají mistra. Připravované maso bude mnohem chutnější, šťavnaté a nebude se rozpadat
Teplé letní večery se neobejdou bez vůně grilovaného masa a zeleniny. Tyto snadné triky vám ulehčí práci a posunou vaše pokrmy na novou úroveň.
Obsah
Úspěšné grilování patří mezi ty nejlepší zážitky z teplých letních večerů. Lidé si však často stěžují, že připravené pokrmy nejsou dostatečně šťavnaté, nebo se po přendání na talíř začínají rozpadat. My jsme si pro vás proto připravili seznam 5 geniálních triků, které posunou vaše dovednosti s grilem na novou úroveň a usnadní vám práci. Vaši přátelé budou jistě překvapeni.
1) Mnohem chutnější hamburgery
Domácí hamburger dokáže svou chutí zahanbit téměř každý obchod s rychlým občerstvením. Často se však stává, že maso z grilu není dostatečně šťavnaté. Existuje jeden velmi snadný trik, který tento nepříjemný problém vyřeší – jakmile hamburgery přendáte na gril, položte do jejich prostředka kostku ledu a malý kousek másla. Zabráníte tak vysychání masa, zvenku bude křupavé a uvnitř bude šťavnatější než kdy předtím.
2) Už žádné připálené maso
Abyste zabránili soustavnému připalování masa, umístěte uhlíky nebo třísky pouze na jednu jeho stranu. Druhá strana tak bude mnohem vlažnější, a tak budete moci připalující se maso přendávat jakkoliv to bude zapotřebí, abyste ho připravili přesně podle vašich představ.
3) Chutná a pevná ryba
Pokud jste již někdy grilovali ryby, pravděpodobně víte, že jejich lehké maso má často tendenci se rozpadat. Než je tedy přendáte na gril, namočte každou z nich na 10 minut do slané vody – tímto způsobem velmi snadno zabráníte tomu, aby se maso rozpadalo, neboť ho budou složky soli dostatečně udržovat pohromadě.
4) Chutnější a šťavnatější maso
Maso má během grilování tendenci vysychat. Abyste tomuto problému předešli, stačí nalít jablečnou šťávu do rozprašovače a nastříkat ji na každý kousek, který jste zrovna položili na gril. Ačkoliv se tato kombinace nemusí zdát nejchutnější, chuť masa bude mnohem příjemnější, a navíc tímto způsobem zůstane dostatečně šťavnaté. Pokud nejste fanoušky jablečné šťávy, můžete maso potřít komerční omáčkou na grilování.
5) Rychlejší a snadnější příprava
Grilování vyžaduje pořádnou přípravu. Abyste proto zbytečně neztráceli čas poté, co k vám dorazí hosté, začněte s ní ještě před jejich příchodem. Maso si můžete například předem uvařit obyčejným způsobem a poté ho akorát položit na gril, aby bylo pěkně ohřáté a nasálo to správné aroma. Vyhnete se tak případné netrpělivosti a zbytečnému spěchu.
Jak často grilujete během letních měsíců vy?