Ranč z 60. let prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Přesto si zachoval nenahraditelnou atmosféru, která na vás dýchne i z fotografií

Skvělá atmosféra a nádech divokého západu. To vše se podařilo zachovat designerce, která se svou rodinou přestavěla rozpadající se ranč z 60. let.

i Zdroj fotografie: iStock
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
i Zdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton
Dalších 11 fotografií
Dalších 11 fotografií
                   

Když designerka Lindsay Pennington hledala spolu se svou rodinou nové bydlení, nikdy by jí nenapadlo, že skončí v polorozpadlém ranči z 60. let. Toto místo však ženě doporučila sama realitní makléřka, a to se slovy: „Tento dům je nejlepší volbou v celém San Fernando Valley, ovšem musíte být připraveni předělat jej od základů“. Díky skvělé maloměstské atmosféře, ve které se ranč nacházel, však rodina na nic nečekala a vrhla se do práce. 

Ekonomická přestavba ranče z 60. let

Rodina si bez jakéhokoliv zdržování vyzvedla klíče a spolu se svými třemi labradory v závěsu se vrhla do práce na starém ranči, aby jej přestavěli tak, jak jim to bude vyhovovat. Všichni byli nadšení, nejprve je čekalo vytrhávání koberců a lina, které se táhly po naprosto celé konstrukci, a poté rekonstrukce kuchyně a koupelny. Aby rodina příliš neutrácela, použila převážně obklady a dlažbu, přičemž se snažili kupovat veškeré potřebné vybavení co nejlevněji nebo se jej snažili sehnat z druhé ruky – takové úspory jim nakonec ušetřili spoustu peněz.  

Díky ušetřeným penězům si rodina mohla dopřát luxus jinde, a to například právě v koupelně, do které se designerka rozhodla umístit hlubší vanu a dodat ji luxusnější styl, nebo v kuchyni, kam se rozhodla umístit mramorovou desku jako kuchyňský ostrůvek. Aby však ušetřila ještě více, rozhodla se také použít některý kusy nábytku ze svého předchozího bydlení.  

Nekonečný přísun slunečního světla 

Protože architektura ve stylu rančů z 60. let s klenutými stropy, okapy a převisy byla navržena speciálně tak, aby využívala zlatavé kalifornské slunce na sto procent, designerka se rozhodla zachovat celý půdorys domu, včetně všech stěn a oken tak, jak byly – tedy s výjimkou několika dveří, které jednoduše odstranili z pantů. To jim však umožnilo získávat během dne tolik světla, že nemuseli instalovat žádná stropní světla (kromě jediného nad mramorovým jídelním stolem).

iZdroj fotografie: S vědomím Ted Thorton

Celá přestavba trvala rodině dohromady půl roku. Výsledek jejich snahy však dopadl lépe než sami předpokládali. Podle designerky v domě není ani potřeba klimatizace, která je v rozpálených kalifornských domech běžným standardem – díky prosklené konstrukci totiž stačí otevřít okna a nechat do domu proudit příjemný vánek oceánu. To pro rodinu opět znamená ušetřené peníze za energii, které by na ochlazení svého domu potřebovali.  

Jak dlouho byste na takovém místě zůstali vy? 

Zdroj: HomeBuilding

Galerie

Dalších 11 fotografií
Dalších 11 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
133 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články