Manželé koupili půdní byt ve staré hasičárně a přeměnili ho v originální místo plné neotřelých nápadů

O tom, že jsou někteří lidé velmi kreativní a vynalézaví, jistě není pochyb. Podívejte se tak na tento pár, který přestavěl půdní byt ve staré hasičárně.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem Lang Architecture
                   

Tito manželé si při vybírání svého bytu zvolili celkem nevšední budovu, která dříve sloužila jako hasičárna. Ačkoliv byl prostor plný stávajících příček, podařilo se jim náročnou a rozsáhlou rekonstrukcí tyto přebytky odstranit a zároveň nechali v prostoru staré ocelové konstrukce, které nyní bytu dodávají úchvatný nádech. Prostor tak v současnosti vypadá velkoryse, je otevřený a rozdělují ho posuvné dveře. Průmyslová historie, která je zde přítomna, je naprosto úchvatná. 

Vysněný byt, který nemá jen tak někdo

Když vstoupíte do bytu, můžete si ihned všimnout elegantně zařízeného interiéru s ponechanou minulostí. Dominují zde především ponechané ocelové konstrukce, které se manželům podařilo během úprav ponechat. Následně si pak můžete všimnout posuvných dveří, které jsou vyplněné skleněnými tabulemi a slouží k tomu, aby oddělovali kuchyň s jídelnou a obývací pokoj. Zapůsobí na vás však i strop, který byl také ponechaný podle originálního stavení.

iZdroj fotografie: Se souhlasem Lang Architecture

Kuchyně v domě je krásně prosvětlená a byla navržená tak, aby splňovala nejvyšší nároky na vaření. Spolu s ní také pokrývá celý byt bílá barva, což jej tvoří o to více prostorným. Najdete zde také takzvaný ostrůvek, který slouží především pro vaření. Vedle něj je pak posezení, kde mohou obyvatelé domu v klidu poobědvat a doprovázet je bude vždy sluneční světlo z okna vedle nich. K dekoraci jsou zde přidělané na zdi také umělecké obrazy, které jsou sladěné do oranžové barvy. 

Největší pozornost poutá otevřená hala 

Nejzajímavějším prostorem celého bytu je však otevřená hala, kde mohou hosté posedět v křeslech či na pohodlné pohovce. Namísto televize je zde vestavěna elegantní knihovna, která místu dodává autenticitu. Nechybí zde samozřejmě ani ocelové konstrukce, na které po celý den dopadají sluneční paprsky. Jsou zde totiž vestavěná tři okna, která zajištují přísun světla po celý den. Ložnice je však naproti „obýváku“ poměrně malá, ale pravděpodobně naprosto uspokojující. Byla laděna do romantického stylu.

iZdroj fotografie: Se souhlasem Lang Architecture

Tento půdní byt ve staré hasičárně zrekonstruovali manželé, aby vytvořili své vysněné obydlí. Dozajista se jim to podařilo. Romantický styl ložnice zajišťuje cihlová struktura zdí a umělecká grafika. Nechybí však ani krásné dlouhé závěsy, které dopadají až na samotnou zem.

Nedá se zde však zapřít ani industriální styl, neboť části stropu pokrývají technické rozvody. Na ložnici navazuje také koupelna, která je tvořena taktéž cihlovou strukturou. Můžete v ní také spatřit pískové doplňky a volně stojící vanu, která dodává místnosti ještě více luxusu. 

Zdroj: Homeincube

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Zobrazit další články