Víceúčelový prostor o 50 m² zrekonstruovali za pouhých 320 000 Kč. Do garsonky se teď vejde i 5 lidí

Do malinkého bytu se vešla sotva postel, ale mladý pár z něj přesto vytvořil zázemí, ložnici i pracovnu v jednom. Využit byl doslova každý centimetr.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty
Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
                   

Donnie a Nicole Chiu-Wangovi se rozhodli pro koupi nového bytu. Nakonec vybrali jeden v příjemné čtvrti San Francisca. Dokonalá lokalita dokonce přebila i jednu obrovskou nevýhodu, kterou byly malé rozměry prostoru. Mladý pár tedy musel vymyslet, jak místo využít co nejefektivněji. Po zhlédnutí několika videí o malých newyorských bytech svou pozornost upnuli na čtyři metry vysoký strop.

Práce se ujal zkušený architekt

Americkému páru bylo jasné, že je na takovýto úkol krátký, a tak si na pomoc přivolal svého přítele, který se věnuje architektuře. Ten přišel s nápadem na víceúčelový loft (pojem pocházející z angličtiny označující prostory, které nejsou určené k bydlení, ale jsou následně předělané do obyvatelné formy). Sestával ze dvou postelí, jídelního stolu a spousty skříněk a polic pro ukládání věcí.

Bytu chybělo místo pro návštěvy

Před proměnou byl interiér bytečku uspořádán poněkud krkolomně a neefektivně. Uprostřed místnosti totiž stála velká postel, která zabírala až moc místa na úkor úložného prostoru. Tato skutečnost byla poněkud nepříjemná zejména při návštěvách rodinných příslušníků nebo přátel, kteří byli nuceni přespávat na malých nepohodlných matracích umístěných na zemi hned vedle manželské postele mladého páru.

iZdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty

Donnie a Nicol byli tedy nesmírně nadšení, když viděli návrh architekta a jeho týmu. Ten obsahoval obrovské změny, mezi něž patřilo např. odstranění zbytečně velké postele a několika objemných skříní s oblečením, které částečně blokovaly vchod.

Překvapení v podobě perfektně využitého prostoru

Návrh obsahoval také zmíněný loft, na který byl (kromě postele a stolu) přimontován monitor. Ten v budoucnu využije zejména Donnie jakožto vývojář aplikací. Zapomenuto nebylo ani na Nicole, která vede firmu se sportovními ponožkami s názvem Treadfast. Pro její komfort (ráda pracuje z pohodlné postele) bylo na horní část loftu přimontováno větší množství zásuvek pro připojení jejího počítače, mobilu a další elektroniky.

iZdroj fotografie: Se souhlasem Brian Flaherty

Přestavba bytečku o rozloze 50 metrů čtverečních pár přišla na patnáct tisíc dolarů, což je v přepočtu přibližně tři sta dvacet tisíc korun českých. Tuto částku zaplatili s radostí, jelikož se jednalo o zvýhodněnou cenu. Donnie i Nicol teď mohou, díky kvalitní práci architektů, designérů a stavitelů, v klidu pracovat z pohodlí svého nového a moderně zařízeného domova.

Co na tuto proměnu říkáte? Líbí se vám práce architektů?

Zdroj: Houzz

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Autor článku

Eva Navrátilová

Zobrazit další články