Scénárista a otec 3 dětí popisuje stavbu své pracovny v lesích: „Potřeboval jsem klid a inspiraci,“ říká

Dům ze dřeva a skla postavil scénárista v lese, kde hledal klid na svou náročnou práci a přitom příjemné prostředí pro své tři malé dcery.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sue Kirchhoff
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sue Kirchhoff
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sue Kirchhoff
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sue Kirchhoff
Další 0 fotografie
                   

Sám svému novému domu říká spisovatelské studio. Snil o tom, aby mohl bydlet v klidném lese, kde by mohl tvořit své projekty a jeho děti by si tam mohli bezpečně hrát. Chtěl obratně využít přírodní materiály a v domě je propojit s moderním designem a inženýrstvím. Jako obklad svého domu zvolil cedrové dřevo, pod ním se skrývá složitý ocelový rám podpírající tři okenní konstrukce.

Střecha je ostře zkosená

Na projektu tohoto domu pracoval architekt Bulent Baydar z Harrison Design a stavitel Glenn Harris z Hariis Custom Homes. Oba přitom úzce spolupracovali s majitelem domu z Virginie. Dům má ostře zkosenou kůlnovou střechu, která skrývá prostor pro prostornou venkovní terasu, kde může pohodlně sedět až deset osob. Toto moderní studio se nachází na předměstí Arlingtonu v příjemném lesíku. Dům tak není příliš vzdálený od civilizace, a přesto leží v naprostém soukromí.

iZdroj fotografie: Se souhlasem Sue Kirchhoff

„Chtěl jsem trávu a dřevo a vidět ze dvora co nejvíce,“ přiznal majitel. Umístění a design jeho domu slouží k stínění slunečního světla a udržování příjemného klimatu ve všech prostorách domu. Majitel tvrdí, že ani v zimních měsících nenastanou chvíle, kdy na něj při psaní svítí slunce. „Spoléhali jsme na způsob umístění studia a na baldachýny stromů,“ vysvětlil majitel, který před stavbou přesně věděl, co chce a své požadavky sdělil odborníkům, kteří dokázali dům postavit dle jeho představ.

Nádherný interiér

Podlaha domu je vyrobená ze zvětralých prken z regenerovaného dubového sudu whisky. Na některých deskách jsou dokonce stále znatelné stopy po pile. Stěnu za stolem pána domu lemuje knihovna od podlahy po strop. Má krásný červený odstín. Barva, která je přenášená na podpěry mezi hlavními okny odráží stínovanou krajinu a zároveň zvyšuje kontrast s exteriérem. Knihovna je zvláštní hlavně tím, že některé její police jsou otočné. Tato technika pomáhá maximalizovat regály.

Majitel sám vybíral klasický moderní nábytek a osvětlení domu. Police pak vyložil vzpomínkami na rodinu i svoji práci. Volné linie tak kontrastují s tradičním designem hlavního domu a struktury se navzájem doplňují. Budova, kterou lze zahlédnout z profilu ulice je přístupná z boční cesty nebo přes kamennou terasu za hlavní rezidencí. Prostor na dvorku slouží nejen jako útočiště pro práci v pěkném počasí, ale také jako prostor pro jeho děti, které jsou z domu nadšené.

Dáváte přednost splynutí s přírodou nebo modernímu stylu?

Zdroj: Teenyabode

Galerie

Další 0 fotografie
Diskuze Vstoupit do diskuze
131 lidí právě čte
Autor článku

Lucie Mašínová

Mé srdce patří architektuře, designu a zahradě. Společně prozkoumáváme nejnovější trendy, inspirativní projekty a útulné zahradní kouty, abychom vám přinesli kreativní nápady a rady pro vaše vlastní tvůrčí dobrodružství. Těším se, že s vámi objevím krásu, funkčnost a klid, které tyto oblasti nabízejí, a budu vás inspirovat k novým nápadům pro vaše prostředí.

Zobrazit další články