Na pozemku o výměře přes 500 000 m² si milionář postavil moderní prosklenou farmu v bohémském stylu. Obývá ji 4členná rodina

Dokonale promyšlený, ale luxusní chaos. Tak působí originální farma, kterou majitelé nechali vystavět v horách nad Los Angeles. Prostor je jako stvořený pro duši umělce.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson
Dalších 12 fotografií
Dalších 12 fotografií
                   

Mladá designérka Sherry se svým manželem právníkem a dvěma dětmi mají vysoké nároky na bydlení. Nechali si proto vybudovat moderní farmu, která dohromady zabírá pozemek o výměře přes půl čtverečního kilometru se čtyřmi ložnicemi, čtyřmi koupelnami, velkým bazénem a dokonce i s vlastním hřištěm na pétanque. Ranč stojí na okraji luxusní destinace Ojai v Los Angeles a skýtá nádherný výhled na zdejší malebnou krajinu.

Prostor s duší umělce

Vzhledem k Sheriinu povolání je pochopitelné, že tato žena je obdařená uměleckým duchem a velmi ji těší, když s ním ladí i okolní prostory. V tomto duchu se proto nese i celý interiér i exteriér jejího nového rodinného domu. Celá budova je postavena s půdorysem ve tvaru písmene U, přičemž v jednom křídle je prostor pro veřejné místnosti a přijímání návštěv a druhé náleží soukromým ložnicím a pokojům.

iZdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson

Mezi oběma křídly se ve venkovním prostoru, který je s interiérem vkusně propojen velkými posuvnými prosklenými dveřmi, nachází prostorná terasa s posezením osazená ozdobnými křovinami. Celý prostor proto působí neuvěřitelně odlehčeně a vzdušně, a to aniž by přišel o něco ze své útulnosti.

Uprostřed „veřejného“ křídla, které je vyhrazeno kuchyni, jídelně, krbu a obývacímu prostoru, vévodí domu krb z bílých cihel, který vypadá, jako by byl postavený z lega. „Tato oblast dostává docela zabrat,“ uvádí majitelka domu Sherri. „Děti dokonce opékají v krbu marshmallow,“ dodává.

Rozhled je na prvním místě

Krb je jediným objektem, který rozděluje prostor a vytváří překážku ve výhledu na všechny strany. Důvodem jeho umístění je nutnost zakomponování nosného sloupu uprostřed stavby. „Kromě toho neexistují žádné konstrukční prvky, které by bránily výhledu,“ říká Sherri s tím, že krb snižuje rušivý dojem ze sloupu.

iZdroj fotografie: Se souhlasem Sherri Johnson

Na rozhled okolo domu přitom kladli důraz ze všeho největší. Zásadní pak bylo umístění proskleného průčelí domu na západní stranu, směrem k pohoří Topatopa. To je známé tím, že skály každý večer odrážejí sluneční záři a mění své barvy na odstíny červené a oranžové. „Ta nádherná chvíle za soumraku, kdy se sluneční světlo odráží od úbočí hor, je místním známý jako ‚růžový okamžik‘,“ říká Sherri McKuin.

S myšlenkou dokonalého výhledu na všechny strany je koncipován také interiér domu. Veškeré kuchyňské spotřebiče i police jsou vestavěné a nic nebočuje do prostoru. Chtěla jsem, aby vše bylo bez překážek. Nechtěla jsem vidět spotřebiče,“ říká hrdá majitelka domu. „Z kuchyňského dřezu vidím děti v bazénu i lidi u jídelního stolu. Nebo se můžu podívat přes krb na výhled na Topatopa,“ vysvětlila.

Kdybyste si mohli vybrat, v jaké krajině by se nacházel dům vašich snů?

Zdroj: Houzz

Galerie

Dalších 12 fotografií
Dalších 12 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Autor článku

Jitka Hemelíková

Zobrazit další články