Cibule je základem mnoha jídel a česká kuchyně se bez ní jednoduše neobejde. Zároveň se dle serveru Healthline jedná o velmi zdravou potravinu, která nabízí řadu zdravotních benefitů pro lidské tělo. Mnozí se však při její přípravě často dopouští chyb, kvůli kterým se následně připaluje nebo ve výsledku nechutná tak, jak by měla. Naštěstí ale stačí při smažení použít jednu ingredienci navíc a zajistíte jí tu nejlepší chuť i strukturu.
Cibule se díky jedlé sodě nebude už nikdy připalovat
Správně orestovaná cibulka má v kuchyni mnoho využití. Někteří ji rádi k vajíčkům, jiní zase do omáček. Oblíbená surovina se nicméně hodí téměř ke každému českému pokrmu, a proto je důležité umět si ji správně připravit. Začít je však dobré, ještě než ji nakrájíte. Aby totiž měla po smažení perfektní chuť, nesmí být stará, tedy měkká, lehká a s viditelnými skvrnami. Zároveň za žádných okolností nepoužívejte vyklíčené kusy nebo ty, které se odlupují.
Máte pocit, že chlebíčky a jednohubky jsou už příliš ohrané? Tento originální recept zaujme nejen vášnivé příznivce cibule, ale i ty, kteří …
více
Jakmile tedy budete mít perfektní cibuli k dispozici, nechte ji před krájením vychladit. Použít můžete lednici i mrazák, nebo pokud pospícháte, stačí ji dle serveru iReceptář na chvíli ponořit do studené vody. Tímto způsobem zajistíte, že se v ní nebude tvořit tolik silic, a ve výsledku tak bude chutnat ještě mnohem lépe. Na webu adbz jsme také psali o správném krájení cibule. Paradoxně k tomu není třeba ani nůž.
A na konec to nejdůležitější. Pro zabránění připalování cibule je dobré smažit ji společně s jedlou sodou. Ta dokáže v tomto případě udělat opravdu velké věci a navíc zajistí, že si surovina udrží svou strukturu. Ve finále tedy bude krásně zlatavá a její výsledná chuť ohromí každého, komu ji dáte ochutnat. Stejně tak tímto způsobem zabráníte jejímu zčernání na různých částech pánve. Jednoduše budou všechny kousky stejné.