K Vánocům neodmyslitelně patří také vůně a chuť upečeného cukroví. Pokud se chystáte sami si tuto pochoutku upéct, pak byste rozhodně neměli zapomínat na tyto druhy. Jejich výroba je nejen velmi jednoduchá, takže ji zvládne úplně každý, ale zároveň velmi levná, jak potvrzují i informace na webu ReceptyOnline. Tyto kousky potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
Lahodné sněhové pusinky
Toto cukroví je oblíbené nejen pro svou sladkou chuť, ale i křehkost. Po jediném kousnutí se téměř rozpadá na jazyku. K jeho výrobě jsou přitom potřeba jen dvě ingredience. Jediné, co k tomu potřebujete, je vaječný bílek a moučkový cukr. Ušlehaný sníh ze dvou bílků smíchejte se 140 g moučkového cukru a šlehejte v horké lázni, dokud nezhoustne. Pak už jen pomocí zdobicího sáčku vytvarujte na plech malé pusinky a upečte.
Tradiční vanilkové rohlíčky
Bez vůně a chuti vanilkových rohlíčků by to snad ani nebyly Vánoce. K jejich výrobě přitom stačí 2 hrnky hladké mouky, 4 lžíce cukru, kostka másla nebo tuku a 1,5 hrnku mletých ořechů. Odleželé těsto zbývá už jen vytvarovat, přenést na plech a péct, dokud rohlíčky nezrůžoví. Poté je obalíte v moučkovému cukru a necháte vystydnout. Naše čtenářka Alena F. z Brna ještě doporučuje: „Moučkový cukr před obalováním rohlíčků napřed přesiju, aby v něm nebyly hrudky.“
Arašídové cukroví místo lineckého
Výroba lineckého cukroví může být hotová věda. Abyste dosáhli co nejlepší chuti, musíte vybírat ty nejkvalitnější suroviny a dodržovat postup přípravy, který jsme už na adbz popisovali. Pokud si na něj netroufáte, arašídové cukroví pro vás může být skvělou, a navíc levnou alternativou. Potřebujete 125 g nesolených arašídů, jeden žloutek a v množství 125 g ještě moučkový cukr, hladkou mouku a máslo. Hotové těsto nechte odležet a dále postupujte jako v případě lineckého.
Stres z předvánočního kalupu při pečení cukroví vynahradí, když bude rodině chutnat. Pokud ho ale nesprávně uložíte, hodiny práce mohou být …
více
Kokosky
Jen ze tří ingrediencí si za pár minut vyrobíte vynikající kokosky, které vám podle webu MagazínRecepty vrátí vzpomínky na dětství. Nejprve si připravte 2 vejce, 150 g moučkového cukru a 200 g strouhaného kokosu. Důkladně všechny suroviny promíchejte a ze vzniklé hmoty tvarujte kuličky, které uložíte na plech vyložený pečicím papírem. Kokosky se pečou při nízké teplotě, dokud nezrůžoví.
Kuličky Raffaelo
Není snad nikdo, kdo by neznal tuto pochoutku. Vyrobit si ji přitom můžete i sami doma z plechovky Salka a balíčku strouhaného kokosu. Obě ingredience promíchejte a uložte do lednice. Další den pak tvarujte kuličky a do středu vložte oloupanou mandli. Vzniklé kuličky můžete uložit do malých papírových košíčků a máte hotovo. Po domácím Raffaelu se mohou vždy všichni utlouct.