Pokrm bude rovnoměrně propečený, nepřipálí se a trouba navíc zůstane čistá. Řešením je dát alobal na rošt
Když trouba peče nerovnoměrně, je to nepříjemné. Přitom k tomu, aby se jídlo připravilo dokonale, stačí jen jedna obyčejná věc, která se vyskytuje v každé domácnosti.
Každá kuchyně má svá specifika, a proto hospodyňky nejsou úplně nadšené, když musí vařit nebo péct v jiném prostředí. Typickým příkladem, kdy se může všechno zvrtnout, je trouba. Vychytat, jak peče, přece jenom chvíli trvá. A občas to stojí i pár ne zcela vydařených pokrmů.
Jenom obalíte rošt alobalem
Některé trouby totiž pečou nerovnoměrně. Může být frustrující, když nastavujete nejrůznější programy i teploty, a přesto je zespoda jídlo připálené a ve středu skoro syrové. To se často stává zejména, když používáte troubu na plyn nebo nějaký starší spotřebič. Upéct třeba korpus na dort je prostě peklo.
Existuje ale velmi jednoduché řešení, jak docílíte, aby se pokrm rovnoměrně upekl ze všech stran i vevnitř. A jde o skutečně funkční trik, který znaly už naše babičky. Potřebujete k němu jen starý dobrý alobal. Pak už pouze z trouby vyndáte rošt, zabalíte ho do hliníkové fólie a vrátíte ho do spodní části spotřebiče.
Fólie zároveň zachytí nečistoty
Nic už nebrání tomu, abyste se dali do pečení. Alobal zajistí, že se pokrm bude v nevyzpytatelné troubě péct rovnoměrně. Jakmile budete například formu s korpusem nebo pekáč s buchtami vkládat do trouby, ujistěte se, že ve spodní části je rošt v hliníkové fólii, a na horní patro dejte misku s vodou.
Takovým způsobem můžete v troubě péct pečivo, cukroví nebo také maso. Výsledkem bude zlatavá kůrka na povrchu, dobře propečený pokrm a žádné připáleniny zespoda. Řada lidí takto používá alobal i proto, že jde o dobrý způsob, jak zachovat čistotu v troubě. Alobal zachytí zbytky jídla nebo různé tekutiny. A poté ho jednoduše vyhodíte.