Připravte si volské oko k snídani mnohem rychleji než obvykle. Vyzkoušejte jednoduchý trik s propíchnutým žloutkem a vychutnejte si svoji oblíbenou pochoutku během chvilky.
Volské oko je oblíbeným jídlem nejen v našich domácnostech. Je to pokrm známý takřka po celém světě, a proto není divu, že lidé vymýšlejí různé triky, jak si přípravu tohoto prostého jídla ještě více zjednodušit, nebo alespoň o trochu vylepšit. Chutnou večeři, snídani nebo svačinu budete mít na talíři během několika minut a nepotřebujete k tomu ani žádné složité nástroje nebo drahé ingredience.
Vejce jsou hodnotným zdrojem vitamínů
Vejce jsou důležitou součástí jídelníčku člověka. Dodávají do těla mnoho důležitých látek a vitamínů. Obsahují mimo jiné vápník, draslík a také sodík či fosfor. Jsou považovány za vynikající zdroj bílkovin, které se neztratí ani během tepelné úpravy a zachovávají si tak nadále svoji nutriční hodnotu. Proto se jejich konzumace doporučuje lidem, kteří trpí nadváhou a snaží se pár kilogramů shodit.
Přestaňte se trápit s loupáním skořápky z vařených vajec. Díky účinkům jedlé sody půjde skořápka i z čerstvého vejce oloupat jako každá jiná…
více
Správné volské oko, jež se vám na pánvi nerozteče, nepřipálí a nenasákne olejem, lze připravit jednoduše v mikrovlnce. Vajíčko vyklepněte na talíř pomazaný olejem a žloutek jemně propíchněte nožem. Mikrovlnku nastavte na pouhých 45 sekund a máte hotovo. Z mikrovlnné trouby vytáhnete lahodné a dokonale připravené vejce, které se určitě nepřipálilo.
Snídaně nebo večeře během několika minut
Díky tomuto jednoduchému triku ušetříte čas i námahu v kuchyni. Volské oko máte hotové na talíři během několika vteřin a mine vás také pocákaný sporák od oleje. Snadný a rychlý recept, který vám zaručí ideální snídani, večeři či svačinu. Stačí jen jediné vejce, talíř a mikrovlnka.
Snídaně v podobě sázeného vejce vám poskytne cenné mastné kyseliny. Podle světové zdravotnické organizace pak můžete jíst týdně klidně i deset vajec. Ovšem na jejich konzumaci by si měli dávat pozor lidé, kteří se potýkají s onemocněním jater, a to kvůli zvýšenému obsahu tuku ve žloutku. Důležitý je také původ konzumovaných vajec. Vždy je lepší dávat přednost vejcím z ekologického nebo volného chovu.