Rychlé vaření zeleniny –⁠ i řepa je hotová za 10 minut. Metoda šetří nejen čas, ale také peníze

V dnešní době jen málokdo stráví vařením několik hodin. Raději si jídlo buď objednáme, nebo připravíme nějakou rychlovku. Vlastní pokrmy jsou navíc zdravější i levnější.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Čím více koníčků a povinností člověk má, tím má větší tendence k zanedbávání prospěšných aktivit, jako jsou vydatný spánek nebo příprava kvalitního jídla. Zvykli jsme si se odbývat, spát jenom nejnutnější dobu a sníst nějakou rychlovku, když máme hlad. Vaření vlastních jídel ale může být taky zábavným koníčkem, který je nejen zdravý, ale ještě díky němu můžeme trochu ušetřit. Aby vám i zelenina rychle změkla, postačí vám k tomu mikrovlnná trouba.

Jak jednoduše připravit červenou řepu

Jelikož je červená řepa nejnáročnější, co se týká doby její přípravy, potěší vás tento jednoduchý a opravdu rychlý návod. Červenou řepu nejdříve pořádně omyjte a vložte do igelitového sáčku. Přilejte k ní 100 ml vody a sáček zavažte na uzel, aby vám voda nevytekla. Následně sáček s řepou vložte do hlubokého talíře a na několika místech jej propíchněte párátkem. Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší výkon a talíř s připravenou řepou do ní na 10 minut vložte.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Po deseti minutách by řepa měla být krásně měkká a připravená k dalšímu použití. Udělat z ní můžete výborný salát, pomazánku nebo ji najemno nastrouhat a přidat do dortu nebo buchty. Receptů, jak řepu využít, je spousta a v podzimním čase se vám tato vitamíny nabitá zelenina bude výborně hodit. Vychutnejte si doma připravené pokrmy a podpořte svou imunitu v boji proti různým bacilům.

Rychlá příprava kořenové zeleniny

Způsob popsaný výše můžete využít i na další kořenovou zeleninu. Dokonce je možné brambory i mrkev připravovat současně. Použijte však na každý druh zeleniny oddělený sáček a pak vše dejte do jednoho hlubokého talířku. Pamatujte však na skutečnost, že pokud připravujete větší množství zeleniny, bude doba ohřevu v mikrovlnné troubě delší než 10 minut.

Jestli je zelenina hotová, můžete ověřit párátkem. Píchněte do zeleniny, abyste zkontrolovali, jak je měkká. V případě potřeby talířek s naplněným sáčkem vraťte ještě na pár minut do mikrovlnné trouby.

Inspirace na vitamínový salát z červené řepy

Jak připravujete zeleninu doma vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
148 lidí právě čte
Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Jak provést domácí klystýr: Kdy je to skutečně potřeba a za jakých okolností je lepší se mu vyhnout
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
Může masážní pistole pomoci zmírnit celulitidu?
Události247.cz
Události247.cz
Velké firmy začínají propouštět po tisících. Zaměstnanci se bojí, co přijde dál
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Proč se kočky bojí okurek: Jedna z teorií říká, že jim připomíná zvíře, které je jejich dávným nepřítelem