Rychlé vaření zeleniny –⁠ i řepa je hotová za 10 minut. Metoda šetří nejen čas, ale také peníze

V dnešní době jen málokdo stráví vařením několik hodin. Raději si jídlo buď objednáme, nebo připravíme nějakou rychlovku. Vlastní pokrmy jsou navíc zdravější i levnější.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Čím více koníčků a povinností člověk má, tím má větší tendence k zanedbávání prospěšných aktivit, jako jsou vydatný spánek nebo příprava kvalitního jídla. Zvykli jsme si se odbývat, spát jenom nejnutnější dobu a sníst nějakou rychlovku, když máme hlad. Vaření vlastních jídel ale může být taky zábavným koníčkem, který je nejen zdravý, ale ještě díky němu můžeme trochu ušetřit. Aby vám i zelenina rychle změkla, postačí vám k tomu mikrovlnná trouba.

Jak jednoduše připravit červenou řepu

Jelikož je červená řepa nejnáročnější, co se týká doby její přípravy, potěší vás tento jednoduchý a opravdu rychlý návod. Červenou řepu nejdříve pořádně omyjte a vložte do igelitového sáčku. Přilejte k ní 100 ml vody a sáček zavažte na uzel, aby vám voda nevytekla. Následně sáček s řepou vložte do hlubokého talíře a na několika místech jej propíchněte párátkem. Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší výkon a talíř s připravenou řepou do ní na 10 minut vložte.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Po deseti minutách by řepa měla být krásně měkká a připravená k dalšímu použití. Udělat z ní můžete výborný salát, pomazánku nebo ji najemno nastrouhat a přidat do dortu nebo buchty. Receptů, jak řepu využít, je spousta a v podzimním čase se vám tato vitamíny nabitá zelenina bude výborně hodit. Vychutnejte si doma připravené pokrmy a podpořte svou imunitu v boji proti různým bacilům.

Rychlá příprava kořenové zeleniny

Způsob popsaný výše můžete využít i na další kořenovou zeleninu. Dokonce je možné brambory i mrkev připravovat současně. Použijte však na každý druh zeleniny oddělený sáček a pak vše dejte do jednoho hlubokého talířku. Pamatujte však na skutečnost, že pokud připravujete větší množství zeleniny, bude doba ohřevu v mikrovlnné troubě delší než 10 minut.

Jestli je zelenina hotová, můžete ověřit párátkem. Píchněte do zeleniny, abyste zkontrolovali, jak je měkká. V případě potřeby talířek s naplněným sáčkem vraťte ještě na pár minut do mikrovlnné trouby.

Inspirace na vitamínový salát z červené řepy

Jak připravujete zeleninu doma vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Zobrazit další články