Kuřecí maso beze šlach za 5 sekund: Stačí do něj zapíchnout vidličku a táhnout
Pokud se chystáte připravovat kuřecí maso, vyzkoušejte tento snadný domácí trik. Odstraníte z něj díky němu všechny šlachy.
Kuřecí maso si získalo oblibu naprosto po celém světě. Dá se připravit na řadu různých způsobů, je levné a hlavně také plné bílkovin, které potřebujeme pro růst svalů a jejich regeneraci. Řada lidí si nicméně při jeho přípravě stále neví rady, jak se zbavit nechutných šlach. Podle webu Laterradelgusto však stačí vyzkoušet jednoduchý trik s vidličkou.
Šlachy v mase nejsou vůbec chutné
Pokud se chystáte připravovat kuřecí maso, pak byste ho měli nejprve důkladně naporcovat a zbavit případných šlach. Jedná se totiž o ne zrovna dobrou část zvířete, která nejenže postrádá chuť, ale také ji nelze skoro vůbec rozkousat. Ve výsledném pokrmu by proto akorát zavázela a pokazila jeho celkový dojem, což pravděpodobně nikdo nechce.
Jak se ale šlach v mase zbavit? Mnoho lidí s tím často bojuje, protože někdy dle serveru Smakosze nepomůže ani ten nejostřejší nůž či jiné speciální náčiní. Naštěstí však můžete zkusit poměrně snadný domácí trik s obyčejnou vidličkou, díky které je odstraníte celé během několika krátkých vteřin a bez příliš velkého namáhání.
Stačí obyčejná vidlička
Připravte si tedy prkénko a na něj plátek masa, ve kterém zůstala šlacha. Poté jednoduše chytněte její konec a za prsty si dejte vidličku tak, aby jej také zajistila. Nyní už stačí jen pořádně táhnout a příborem tlačit naproti, čímž vyvinete mnohem větší tlak. Bílý proužek pak už odstraníte velmi snadno a nebude po něm ani stopa.
Na výše uvedených záběrech se můžete podívat na celý postup a skutečně se usvědčit v tom, jak jednoduchý tento trik je. Není nutné bojovat hodinu za kuchyňskou linkou a snažit se nožem šlachu odstranit, když vám s tím pomůže obyčejná vidlička.
udalosti247.cz
9 h
udalosti247.cz
9 h
udalosti247.cz
10 h
udalosti247.cz
10 h