Poprat se s kynutým těstem dokáže jen málokterá hospodyňka. Často je to však pouze kvůli tomu, že volí nevhodný postup přípravy a své vaření proměňují v marné pokusy. Naštěstí se však nabízí velmi užitečný trik, o kterém se nedávno podělil server Ukr. Jediné, co k němu přitom budete kromě ingrediencí potřebovat, je obyčejný igelitový sáček. Ve výsledku však získáte dokonalé těsto pro nejchutnější koláče, buchty a mnoho dalších.
Připravte si kynuté těsto za pomoci igelitového sáčku
Ačkoli mnoho Čechů dobroty z kynutého těsto přímo miluje, jen málokdo skutečně ví, jak si ho správně připravit. Často totiž dochází k tomu, že přidáním nesprávné ingredience nebo vlivem špatného postupu nezíská správnou konzistenci a končí rovnou v koši. Abyste si ho však připravili, nemusíte používat kuchyňského robota ani žádné jiné spotřebiče – skvěle totiž postačí obyčejný igelitový sáček (raději větší) a následující ingredience:
Vyzkoušejte také tento jednoduchý, ale extra účinný trik, díky kterému bude kynuté těsto vlhké a vláčné. Jediné, co budete potřebovat, je da…
více
Jakmile budete připraveni, stačí už pouze smíchat všechny ingredience v sáčku a důkladně je uhníst, dokud nezískáte homogenní hmotu. Poté nechte připravenou směs zhruba 40 minut na teplém místě, dokud se nezvětší. Případně můžete těsto dle serveru iGlanc vložit do trouby vyhřáté na 40 stupňů na 30 minut. Jakmile uplyne stanovená doba, položte těsto na pomoučený stůl a použijte ho pro přípravu svých oblíbených dobrot.
Není třeba nic jiného než igelitový sáček
Pro přípravu kynutého těsta tedy není nutné používat nic jiného než své vlastní ruce a klasické ingredience. Poté už je pouze na vás, zda si z něj připravíte koláč, buchtu nebo například knedlíky. Ještě před tím, než se do toho pustíte, se však ujistěte, že jsou všechny potřebné potraviny dostatečně kvalitní, protože to hraje také nedílnou roli.