K vařeným bramborám teď přidávám kousek mrkve. Škoda, že jsem o tom nevěděla dřív
Tento jednoduchý trik vám pomůže udržet brambory po uvaření co možná nejlepší. Stačí k nim přidat jednu obyčejnou ingredienci navíc.
Pokud jíte rádi brambory, ale pokaždé, co si je uvaříte, tak nechutnají přesně tak, jak byste si to představovali, můžete vyzkoušet tento jednoduchý trik. Stačí přidat jednu tajnou ingredienci během jejich přípravy a výsledná chuť bude naprosto odlišná, než jste byli doposud zvyklí. Kromě toho bude mít zelenina také mnohem více vitamínu C, tudíž bude ještě více přínosnější pro vaše zdraví.
Stačí jedna ingredience
Brambory jsou bohaté na vitamín C, vitamíny A, vitamíny B1, B2 a B6, draslík, hořčík a také síru. Když je však vaříte, začínají ztrácet mnoho těchto důležitých živin, což vede nejen k jejich znehodnocení, ale také ztrátě chuti. Naštěstí však existuje jeden velmi jednoduchý trik, díky kterému předejdete tomuto nepříjemnému problému. Stačí přidat pouze jednu ingredienci během jejich vaření a výsledná chuť se bude naprosto lišit od té, na kterou jste zvyklí.
Jakmile tedy budete příště vařit brambory, přidejte do hrnce jednu mrkev. Ta díky svému obsahu betakarotenu chrání obsah vitamínu C a dalších důležitých živin, tudíž o ně během přípravy nepřijdete. Stačí přidat jeden menší kus a výsledná chuť bude naprosto odlišná – samozřejmě je zapotřebí, abyste mrkev před jejím vložením do vody řádně umyli nebo ještě lépe ostrouhali.
Brambory jako nikdy dřív
Brambory patří mezi nejoblíbenější přílohy po celém světě, ovšem jen málokdo ví o tomto jedinečném triku, který skutečně funguje. Díky tak jednoduché změně bude zelenina ve výsledku mnohokrát chutnější a také zdravější. Jakmile tento trik vyzkoušíte, rozhodně už je nebudete připravovat jinak, než s přidanou mrkví. Vy i vaše rodina si nyní pochutnáte mnohem více a dobré ohlasy vás rozhodně neminou.