Jak na lahodnou bramborovou kaši: Jedna lžíce smetany pozvedne chuť na novou úroveň
Díky tomuto snadnému tipu si připravíte nejchutnější bramborovou kaši. Stačí přidat jednu ingredienci a bude dokonalá.
Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy po celém Česku. Pokud si ji připravujete rádi i vy, ale nikdy nedopadne podle představ, můžete zkusit přidat jednu přísadu navíc. Díky té bude dle webu Media naprosto dokonalá a na jazyku se vám bude jen rozplývat. Vyjde vás to navíc jen na pár korun a překvapíte tím naprosto každého člena domácnosti.
Stačí přidat trochu smetany
Ačkoli se zdá být příprava bramborové kaše naprosto triviální, mnoho začínajících kuchařů a kuchařek s ní mívá problémy. Často totiž použití klasického receptu prostě nestačí, a tak ve výsledku zůstává suchá a méně chutná, než by měla být. Naštěstí však stačí použít jednu tajnou přísadu, díky které bude doslova dokonalá.
Tou tajnou přísadou není nic jiného než zakysaná smetana. Ani s ní to však není dobré přehánět a bohatě postačí přidat jednu lžíci této jemné a tučné složky. Aby byl výsledek úplně nejlepší, obsah tuku by měl být minimálně 20 procent. Ještě než ji použijete, s balením důkladně zatřepejte, protože jinak za sebou může dle webu Kitchenstories nechávat hrudky.
Naprosto lahodná chuť
Bramborová kaše díky zakysané smetaně získá především lepší krémovitost a na vašem jazyku se bude doslova rozplývat. Samozřejmě je třeba brát na vědomí, že v takovém případě nemusí vydržet dlouho čerstvá, a proto ji raději rychle snězte. To se vám nicméně se vší pravděpodobností podaří, protože jakmile ji ochutnáte, nebudete chtít přestat.
„Trik se zakysanou smetanou jsem vyzkoušela před několika lety a doteď nechápu, že jsem na něj nenarazila dřív. Kaše je díky ní naprosto dokonalá a vždy si na ní rádi pochutnají děti i můj manžel. Dokonce mě často prosí, abych udělala ještě jednu várku, protože jí prostě nejde odolat. Nikdy to s ní však nepřehánějte,“ uvedla pro web adbz čtenářka Hanka H. z Aše.