Jak ohřát plněné knedlíky, aby chutnaly jako právě dovařené: V mikrovlnce, hrnci nebo na pánvi

Při ohřívání knedlíků je nutné dodržet zásadní pravidla, jinak budou uvnitř jako bláto a na povrchu suché. Držte se těchto pokynů a vždy se vám je podaří dokonale ohřát.

Knedlíky plněné uzeným masem i Zdroj fotografie: Benreis / Creative Commons / CC BY
                   

Jakékoliv druhy knedlíků patří k oblíbeným přílohám českých jídel. Jen málokterá žena je dokáže správně připravit, dokonce se trápí i s jejich ohříváním. Jenomže špatně ohřátý knedlík nevypadá esteticky a nechutná lahodně. Pojďme se tedy podívat na to, jak servírovat knedlíky, abyste se za výsledek nemuseli stydět.

Jde to i v mikrovlnce

Bez mikrovlnné trouby si většina domácností nedokáže svůj život ani představit. Právě v ní si ohříváme chladné pokrmy, což šetří čas i energie. Ohřev knedlíků je však složitější. Pokud nechcete, aby byly vysušené jako podrážka, ohřívejte je v mikroténovém sáčku. Během krátkého ohřevu se sáček hezky nafoukne a knedlíky budou vláčné.

Knedlíky můžete vařit i smažit

Jestliže nemáte po ruce mikrovlnnou troubu, neklesejte na mysli. Díky těmto dvěma metodám si knedlíky ohřejete i bez ní. Na výběr máte ze dvou možností. Buď lze knedlíky vařit v horké vodě, či je smažit na pánvi. Ať už se rozhodnete pro první, nebo druhý způsob, s výsledkem budete nadmíru spokojení.

Postačí vám jen hrnec s vroucí vodou

Když se rozhodnete pro ohřev knedlíků ve vodě, budete překvapeni rychlou přípravou. Nachystejte si hrnec s vroucí vodou, do něhož budete knedlíky házet. Tento fígl funguje skvěle, jen nesmíte vodu osolit, protože se v osolené vodě už jednou vařily. Pakliže byste je ponechali ve vodě dlouho, mohly by se rozpadnout. Dbejte na krátký ohřev knedlíků, jakmile vyplavou na hladinu, jsou připraveny k servírování.

iZdroj fotografie: Pixabay

Z pánve budou křupavé

Postup ohřevu knedlíků na pánvi je určen pro všechny, kteří si potrpí na zlatově osmažené noky či plněné knedlíčky. Samozřejmě, že tak nebudete smažit klasické houskové knedlíky podávané se zelím a kachnou. Když si na pánvi osmažíte nejprve cibulku se slaninou a přidáte k nim noky, během pár minut vykouzlíte pokrm snů. Ohřívání knedlíků na rozpálené pánvi v horkém tuku je rychlé a výsledný efekt nepostrádá originalitu.

Jak ohříváte knedlíky vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
98 lidí právě čte
Autor článku

Michaela Hajdová

Zobrazit další články