Do vývaru se vyplatí přidat vaječné skořápky. Ideálně spolu s vyšlehaným sněhem
Jakmile budete příště vařit vývar, vyzkoušejte tento jednoduchý trik od zkušených hospodyněk. Dosáhnete díky němu dokonalé čirosti.
Vývar patří mezi nejoblíbenější polévky vůbec. Kromě skvělé chuti vás dokáže zahřát během chladných dnů, a navíc dle serveru Healthline výrazně prospívá lidskému zdraví. Mnoho lidí nicméně často bojuje s čirostí pokrmu a nedaří se jim dosáhnout toho, aby byl dostatečně čirý. Pomoci v takovém případě dokáže velmi snadný trik od zkušených hospodyněk.
Vývar bude čirý jako nikdy předtím
Aby byl vývar krásně průhledný a chutnal co nejlépe, budete potřebovat slepičí vejce. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a skořápky rozdrťte pomocí mixéru na jemnou směs. Jakmile budete hotovi, zahřejte vývar, přidejte skořápky a postupně i rozšlehané bílky. Poté nechte tekutinu vařit a počkejte ještě několik minut, dokud nezačne pěnit.
Nyní už zbývá jen odstranit veškerou pěnu a vývar přecedit propasírováním přes sítko nebo plátýnko. Díky tomu v něm nezůstane žádná stopa po skořápkách, a navíc bude dokonale čirý. Pokud se nicméně obáváte, že byste tímto způsobem pokrm znehodnotili a zůstaly v něm skořápky, které tam nemají co dělat, nabízí se ještě jeden trik.
Pomoci může i finta s cibulí
V tomto případě musíte do vývaru vložit celou cibuli i se slupkou a jakmile bude vývar hotový, jednoduše ji odstraníte pomocí děrované lžíce. Tato ingredience obsahuje velmi účinné složky, které pomohou dodat vývaru větší sílu, a jako bonus ho také učiní zcela přirozeně průhledným. Během vaření však budete muset vývar čas od času kontrolovat a hlídat, zda příliš nepění.
Vývar byste společně s cibulí také neměli příliš vařit, naopak je lepší ho nechat zahřívat delší dobu na méně stupňů. Pokud však budete trpěliví a zkoušet výše uvedené triky od zkušených hospodyněk, dočkáte se dle webu Belnovosti skvělého výsledku a maximálně si pochutnáte.
udalosti247.cz
5 h
udalosti247.cz
6 h
udalosti247.cz
7 h