Rozmrazování masa horkou vodou je jeden z nejhorších způsobů. Správně by se mělo nechat v lednici
Při rozmrazování masa byste si měli dávat velký pozor. Stačí totiž udělat typickou chybu a na povrchu se začnou tvořit zárodky nebezpečných bakterií.

Mnoho lidí má ve svém mrazáku maso, které si nechávají na vhodnou příležitost. Jakmile ho poté vyndají a konečně si ho chtějí připravit, často spoléhají na nesprávné metody rozmrazení, které mimo jiné ohrožují jejich zdraví. Vyhýbat byste se podle serveru Applestonemeat měli především ponechání produktu na prkénku či na talíři v kuchyni.
Nejhorší způsoby rozmrazování masa
Pravděpodobně tím nejhorším způsobem rozmražení masa je jeho položení na prkénko nebo na talíř kdekoli v domácnosti. Ačkoli by se mohlo zdát, že pokojová teplota je ideální k připravení produktu, bohužel také přispívá k tvorbě nebezpečných bakterií, které rostou při teplotách mezi 5 a 60 stupni Celsia. Ve většině případů zůstávají právě na jeho povrchu.

Této metodě se proto odborníci doporučují vyhýbat, stejně jako ponoření zamrzlého masa do horké vody. I když se tato metoda může zdát sebevíc efektivní, maso se v důsledku rozmrazuje nerovnoměrně. To následně rovněž zvyšuje riziko množení bakterií, včetně obávané salmonely. Pokud by se tyto zárodky dostaly do vašeho těla, mohou vám nehezky přitížit.
Maso nechte raději v lednici
Nejčastěji totiž přispívají k rozvoji salmonelózy, což je v nejhorších případech život ohrožující onemocnění. Mezi jeho nejčastější příznaky patří především silné zvracení, průjem, nevolnost, neschopnost jíst potraviny, ale také bludy, záchvaty a selhání organismu.

Pokud se chcete před těmito problémy ochránit, raději nechte zamražené maso v lednici. Ještě předtím ho však položte na talíř nebo do misky a poté vyčkejte, dokud nepustí. Tím výrazně snížíte riziko množení bakterií a zároveň zachováte dobrou strukturu a chuť produktu. Jedinou nevýhodou této metody je podle webu Smakosze dlouhá doba trvání.
udalosti247.cz
1 d
udalosti247.cz
15 h
udalosti247.cz
16 h
udalosti247.cz
13 h