Jak minimum prostoru využít na maximum: Levná proměna panelákové koupelny vás inspiruje ke změně

I když rekonstrukce koupelen nebo kuchyní nejsou vždy zcela vítané, někdy bývají potřeba pro celkové lepší využití prostoru a všech pomůcek.

i Zdroj fotografie: S vědomím Dani Güe
i Zdroj fotografie: S vědomím Dani Güe
i Zdroj fotografie: S vědomím Dani Güe
i Zdroj fotografie: S vědomím Dani Güe
i Zdroj fotografie: S vědomím Dani Güe
Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
                   

V tomto případě bylo potřeba udělat z koupelny zcela jiné místo. Ve stavu před a po totiž došlo hlavně ke změně spočívající v přerozdělení toalet. Přemístěny byly dokonce i samotné vstupní dveře a koupelna je momentálně součástí ložnice, s čímž je spojen mnohem lepší přístup. Tyto klíčové změny se přidaly k celkové změně stylu. Za tou stojí studio Dani Güe, které si vzalo na starosti celou práci. Vznikla tak praktická a velmi moderní koupelna.

Rozložení na celé stěny

Před rekonstrukcí zahrnovala koupelna 4 kusy vybavení ve velmi tradičním stylu. Tedy konkrétně vanu, umyvadlo, WC a bidet. Vše bylo v  béžovém tónování včetně samotných toalet. Vana svou velikostí zabírala celou jednu stěnu, podobně na tom bylo velké zrcadlo nad umyvadlem. Teď prošlo rozestavení zásadní proměnou, což změnou celkových dispozic zásadně změnilo i její užitnou hodnotu. Například nový přístup je na místě vany.

Z jednoho umyvadla jsou nyní dvě, každý uživatel má tudíž dostatek osobního i pracovního prostoru. Na místě vany vyrostl pohodlný sprchový kout a přidala se toaleta s vestavěnou nádržkou. Horní prostor, který tak přibyl (hloubka asi 15 centimetrů), posloužil jako dodatečné a skryté úložné místo. Vzhledem k tomu, že koupelna nemá vlastní okno, bylo potřeba nějak vyřešit více světla. Stalo se tak díky vstupním dveřím z vlnitého skla.

Vyšší užitná hodnota a členění

Tyto posuvné dveře vedou do ložnice, která má přirozeného světla dostatek, takže se s koupelnou vytrvale dělí. Rekonstrukce koupelny se jasně upnula k modré barvě nábytku a také vinylu na stěnách sprchy. Oba tyto faktory jsou pak zvýrazněny velmi neutrálním a silným bílým základem. Podlahu i stěny pokrývají dlaždice o rozměrech 60×60 centimetrů v bílém tónu. Na podlaze se pak jen liší rozměr, kdy má delší strana 120 centimetrů.

iZdroj fotografie: S vědomím Dani Güe

Stejná kritéria neutrality a minimalistického provedení vedla k volbě přepážky a podsvíceného zrcadla. Tedy s minimem jakéhokoli případného kování a kompletně bez rámu. Deska na míru je též v bílém provedení, stejně je na tom toaleta, umyvadlo, tlačítka a další mechanismy, dokonce i mřížka odsávání. Baterie a příslušenství zůstaly u klasického chromu bez dalších úprav. Vinyl v tomto minimalismu skutečně jasně vyniká.

Kouzla se světlem z ložnice

Stejně tak je na tom modrá barva panelů na stěně. Pokrývají skrytá dvířka a zásuvky a s vinylem jsou v celkové harmonii. Okolní světlo je pak v některých bodech zvýrazněno. Je to například sprcha nebo prohlubeň stropního podhledu. Stejně funguje spodní a střední část místa s toaletou. Komplexní rekonstrukce stála vzhledem k výsledku rozhodně za to a majitelé si tak mohou užívat velice příjemnou designovou koupelnu.

Zdroj: DecoracionTrendencias

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie

V jaké nejútulnější koupelně jste kdy byli?

Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Jak provést domácí klystýr: Kdy je to skutečně potřeba a za jakých okolností je lepší se mu vyhnout
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
Může masážní pistole pomoci zmírnit celulitidu?
Události247.cz
Události247.cz
Velké firmy začínají propouštět po tisících. Zaměstnanci se bojí, co přijde dál
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Proč se kočky bojí okurek: Jedna z teorií říká, že jim připomíná zvíře, které je jejich dávným nepřítelem