I používání mikrovlnky má svá pravidla. Vejce a zmrzlé maso je lepší do ní radši nedávat

Mikrovlnná trouba je součástí moderních kuchyní a většina lidí si bez ní nedokáže život ani představit. Jenomže i ohřívání jídla v mikrovlnce má svá pravidla. A přes to vlak nejede.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Snad neexistuje domácnost, kde by se nenacházela mikrovlnná trouba. Není divu. Ohřev jídla v ní je rychlý a nezašpiníme zbytečně nádobí. Ohřívat si pokrmy v hrncích je prostě zdlouhavé a v dnešní uspěchané době na to není čas. Každé malé dítě ví, že smí vkládat do mikrovlny jen keramické a skleněné nádobí. Hrnce a talíře se zlatým okrajem do ní prostě nepatří, protože by se mohly vznítit. Jak bezpečně ohřát jídlo radí specialistka Mary Jane Brown.

Ohřát, nebo rovnou uvařit?

Někteří lidé využívají mikrovlnku nejen k ohřevu jídel. Dokonce si v ní jídlo snadno uvaří. Samozřejmě, že se jedná o modernější typy spotřebičů, které jsou k tomu přizpůsobené, ale i tak byste měli být obezřetní. Pokud si budete chtít uvařit v mikrovlnné troubě zeleninu, klidně můžete. Dle posledních studií je to lepší volba než klasická cesta. Vědci zjistili, že si zelenina uvařená v mikrovlnce zachovává mnohem více živin. Jen si dávejte pozor na vaření syrové mrkve či hroznů.

Jak asi chutná kuře z mikrovlnky

Kuřecí maso je velmi oblíbené a snadno se zpracovává. Jeho příprava není časově náročná, a proto ho uvaříte i v mikrovlnné troubě. Při vaření však maso pravidelně otáčejte, jen tak budete mít jistotu, že se rovnoměrně propeče. K dalšímu plusu mikrovlnky patří i rozmrazování, ovšem ani to není bez rizika. Pokud potřebujete kuřecí maso rychle rozmrazit, tak to učiňte. Musíte ho však okamžitě zpracovat, jinak vám hrozí vážné zdravotní problémy.

Mikrovlnná trouba v kuchyni iZdroj fotografie: Pixabay

I vaření vajíček má svá pravidla

Máte-li chuť na vaječnou omeletu, mikrovlnná trouba vám dobře poslouží. Doba vaření není zbytečně dlouhá, záleží jen na tom, na jaký způsob máte vejce rádi. Na druhou stranu jde talíř, na němž se vejce připravovalo, velmi špatně umýt. A to vás může možná odradit. Nikdy nevkládejte do mikrovlnky syrová vejce, skořápka by explodovala a vy byste uklízeli nepředstavitelnou spoušť.

A co vaříte v mikrovlnce vy?

Zdroj: Healthline
Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Michaela Hajdová

Zobrazit další články