Celý život loupete vejce špatně. Stačí použít ledovou vodu a slupka bude raz dva pryč, bez námahy během pár sekund

Také máte rádi vejce vařená natvrdo? Na chlebíčky, pomazánku, chléb nebo k zelenině? A všichni jistě víme, jak nepříjemné je vejce loupat. Prozradíme jednoduchý způsob.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Loupání vařených vajec nemá nikdo rád. Ještě ke všemu, když jsou vejce čerstvá. Zároveň se skořápkou loupete i bílek. Někdy se nám zdá, že získat dokonale hladké oloupané vejce je věda. Vyzkoušeli jste mnoho způsobů – rozbití uprostřed, oťukávání skořápky o tvrdý předmět, ovšem, každá technika měla jedno společné – moc nefungovaly. Zkuste to ještě jednou, s méně známou technikou. 

Nejdříve uvařte vejce běžným způsobem

Samozřejmostí u tohoto kroku je, abyste vejce uvařili natvrdo běžným způsobem. Jakmile začne voda u vajec vřít, počkejte sedm až deset minut a poté vejce vypněte. Někdo nechává vejce povařit až patnáct minut, aby měli jistotu, že je žloutek pořádně uvařený. Vodu z hrnce vylijte a vejce odložte bokem. Připravte se k dalšímu kroku.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nyní si vezměte skleničku, stačí klidně dvoudecová a vložte do ní vejce, aby leželo. Pokud nemáte vhodnou sklenici, využijte klidně i jinou nádobu, širší hrníček nebo plastovou misku. Doma ve spíži zajisté něco najdete. Doporučujeme, aby nádoba nebyla příliš velká a naopak, aby nebyla ani příliš malá. A také, aby bylo možné nádobu vzít do rukou a zakrýt. 

Zvolenou nádobu napusťte ledovou vodou

Do nádoby napusťte ledovou vodu, musí být skutečně ledová, takže do ní klidně na pár minut vložte ledové kostky a následně je vydělejte. Pokud led nemáte, natočte vodu do nádoby a vložte ji po dobu vaření nachladit do mrazáku. Docílíte tak ledové vody a loupání bude mnohem více efektivní. Tohoto faktu se jistě držte. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nyní obraťte sklenici na dlaň, nebo použijte patřičné víčko. Se sklenicí opatrně, ale důrazně zatřeste. Nebojte se, vejce musí mlátit o stěny nádoby. Sklenice bude v pořádku a skořápka musí popraskat. Nyní vejce vytáhněte a budete koukat, jak dokonale vám na jeden pokus půjde oloupat. Vejce bude hladké a hezky oloupané, ideální na chlebíčky. 

Zdroj: Micah Media

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Autor článku

Darina Smoláková

Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Superpotravina med: Potravina plná vitamínů pomůže nejen na nachlazení
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
České matky se obuly do Simony Krainové kvůli výchově dětí. Jsou podle nich nevzdělané
Události247.cz
Události247.cz
Konsolidační balíček dostává svou podobu, předčasný důchod bude zřejmě minulostí
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Jaký je původ tajemného Čupakabry: Někteří zastávají teorii, že jde o výsledek mimozemského genetického inženýrství