Zašlý statek z roku 1896 prošel pohádkovou proměnou. Dřevěná chatička o rozloze 93 m² poskytuje nefalšovaný únik z města

Jakmile toho má člověk až moc nad hlavu, nedá se to dlouho zvládat a dříve či později si každý potřebuje trochu odpočinout. Proto si tato rodina postavila víkendový dům.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
i Zdroj fotografie: Se souhlasem Jennifer M. Ramos
Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
                   

Umělci Todd Sanders a Sarah Thompson se jednoho dne rozhodli, že je potřeba si jednou za čas trochu oddechnout. A proto si tedy postavili dům, do kterého by se mohli o volných víkendech uchýlit. A tak si tedy koupili statek v Burtonu, asi 80 mil východně od jejich běžného bydliště. Jejich stavba se jim rozhodně povedla a plní svůj účel.

Chtěli mít své místo pro odpočinek

Celá jejich nemovitost je spíše dlouhého a protáhlého tvaru, což se jen tak nevidí. Důvod je ovšem jednoduchý, celé to byla původně železniční trať. Koleje sice byly v 70.letech odstraněny, přesto se tam ovšem do dnešního dne drží železniční štítky. Celý dům prošel rekonstrukcí, v lednu roku 2016 si koupili dvě staré selské usedlosti.

Druhý statek chtěli opravit a využívat jako penzion, ten první zbourali. Hodně rychle jim ale došlo, že se stavba nachází moc daleko na to, aby se jim to vyplatilo. I tak se rozhodli dřevo z demolice využít na opravu druhého statku, avšak s tím rozdílem, že si jej nechají pro sebe.

Byl přímo navržen pro odpočinek

Věděli, že pokud mají toto sídlo skutečně využívat jako místo odpočinku od každodenního ruchu, nesmí se v něm nacházet jisté věci. Proto v celém zařízení nenajdete žádnou televizi ani internet, pro moderní technologie zde není prostor. „Příroda, knihy, stolní hry… Zde dokážeme strávit čas čistě jako rodina a díky tomuto místu může být náš malý syn skutečným dítětem se vším všudy.“ vyjádřila se matka Thompson.

Jakmile manželé pracovali na kuchyni, snažili se, aby doopravdy působila tak trochu retro dojmem. Snažili se všemu dodat atmosféru jako z dřívějších let. Kuchyňská linka je laděna do pastelové modré a na zdi samozřejmě nesmějí chybět různé ozdůbky v podobě pověšených talířků a nápisu.

Obývací pokoj oddělili jídelním koutem

Jídelní kout celkem originálně zpracovali, jelikož působí jako z restaurace za starých časů. Na zdi je pověšené rádoby menu, ze kterého si sedící mohou vybrat. Nachází se zde dvě lavice naproti sobě a velký stůl, vše je laděno do bílé barvy.

Co se týče obývacího pokoje, jeho stůl je vlastně velká lékařská truhla, která patřila dědečkovi Sarah, jež byl generálem v kanadské armádě. Většina nábytku a ozdob jsou ručně vyráběné kusy, které jen byly restaurované a přizpůsobené požadavkům majitelů. Co se týče rohové židle s jelenem, tak tu navrhla a namalovala samotná Sarah.

Ložnice je krásně prosluněná a útulná

V jednom jejím rohu se nachází věšák, na kterém je westernová košile, šerpa a čelenka. Všechny zdi jsou vymalovány do světle bílé, která ovšem není čistá a zářivá, jako je tomu běžně v moderních sídlech. Postel je zdobena žlutými polštářky a hned vedle ní se nachází menší bílý prosklený noční stolek. Celou atmosféru už jen dokreslují květiny ve váze, které na něm leží a menší lampa hned vedle něj.

V druhém rohu ložnice se dokonce nachází portrét prababičky Sarah, která byla zdravotní sestrou, řemeslnicí a vedoucí komunity z rezervace Golden Lake v Ontariu v Kanadě. Portrét jí byl darován manželem Toddem. V roce 1981 prababičce Sarah dokonce papež Jan Pavel II. udělil medaili Pro Ecclesia et Pontifice.

Roztomilá koupelna dokresluje celou atmosféru

Koupelna se nachází v přízemí domu a jak stěny, tak i strop má natřené bílou barvou. Nelze samozřejmě opomenout ani bílou dlažbu. Skříňka na léky je nabarvena do světlé růžové barvy, stejně tak i druhá skříňka na odkládání ručníků. Přes celou stěnu jsou nataženy krásné závěsy s růžovými, bílými a zelenými prvky. Dále nemůže chybět ani vana, která je naschvál udělaná tak, že působí mírně opotřebeným dojmem.

Pokoj nahoře je využíván i pro hosty

Pokoj je mírně úzký, to mu ovšem na kráse vůbec neubírá. Stropy jsou šikmé a na podlaze je když tak i prostor pro nafouknutí další matrace. Na opačném konci tohoto pokoje je i menší dětský koutek, který tam je speciálně pro malého Jacka, aby si tam mohl dle libosti hrát. Nacházejí se v něm červené židličky, které krásně ladí s červeným obrazem na stěně a malým domečkem na hraní. Vše je zde utvořeno ze dřeva a celkově má místnost krásnou rodinnou atmosféru.

Za domem se nachází starý přívěs

Ten skutečně působí jako z jiné doby, jeho síťované dveře byly dokonce tvořeny na zakázku. Celý je dlouhý okolo sedmi metrů a je z roku 1969. Interiér byl inspirován stylem hudebníka Gram Parsons, jež byl průkopníkem folk-rock-country hudby. Nachází se zde kytara, buben a krásné modré závěsy s kamínky a vyšívanými květinami. Nahoře na stěně je krásný detail tvořený dvěma paličkami na bubny. Na stropě se nachází ručně vyráběný lustr z tamburíny.

Umíte si představit si jít do tohoto sídla odpočinout na víkend?

Zdroj: Houzz

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Ne vždy je nutné utrácet tisíce v lékárně. Několik lidových medicín na bolest v krku i dráždivý kašel, které fungují skvěle
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
Katka byla smířená s tím, že porodí mrtvé dítě. Naštěstí se z čista jasna objevil lékař, který má srdce na pravém místě
Události247.cz
Události247.cz
Rusy v EU čeká nepříjemná budoucnost. Pro některé z nich nastane obrovské omezování svobody
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Proč led v Antarktidě zelená: Anomální jev, který dostatečně vypovídá o stavu životního prostředí světa