Dům s výhledem na řeku a důrazem na soukromí. Blok budovy je začleněný do srázu a jednotlivé úrovně jím ladně pronikají

Stavba domu s názvem 35:35 House je rozdělená na bloky navazující na jednotlivé vrstvy terénu. Dokonalý výhled na blízkou řeku a perfektní soukromí pro majitele.

rodinný dům i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski
Dalších 37 fotografií
Dalších 37 fotografií
                   

Díky poloze pozemku – sráz u řeky Visly – nabízí tento dům dokonalý výhled na okolí. Projekt 35:35 Slope House ve Varšavě je jedním z nejnovějších projektů studia 77 Studio Architecture. Samotná stavba navazuje na okolní krajinu. Horizontální vedení budovy je vpuštěné do zeleného svahu a diagonálně navazuje na řeku ve své blízkosti.

Soukromí ve spojení s přírodou

Dům nabízí moderní zázemí svým majitelům a díky své poloze uprostřed Polska na pozemku, který je obklopen řekou a mazovskou plání táhnoucí se až k obzoru, nabízí propojení s blízkou přírodou i soukromím.

ptačí perspektiva iZdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski

Architekt, který se tomuto projektu věnoval, se proto rozhodl blok domu přímo zabudovat do přirozeného terénu tohoto pozemku. Jednotlivé úrovně domu pronikají do struktury povrchu a z opačné strany se stávají téměř neviditelné díky nábřeží nedaleké řeky. V důsledku tohoto vrstvení a zabudování do terénu se prostorný dům zdá z okolí nepatrný a poskytuje svým majitelům soukromí a dokonalou intimitu.

Samotná architektura budovy spolupracuje s okolní přírodou a splývá s ní. Příroda tak celou stavbu obklopuje ze všech stran a po jejím boku stoupá až na střechu s přírodní zahradou, která nabízí dokonalý výhled na celé okolí. Jelikož z jedné strany dům obtéká řeka, architekt nabízí pohled tímto směrem skrz prosklený blok domu.

Voda nadosah ruky

Dům nabízí také luxus v podobě možnosti koupání v obrovském bazénu, který díky své poloze zevnitř opticky splývá s řekou, ale zároveň zasahuje od obývacího pokoje po ložnici. Web ArchDaily popisuje vzniklý dojem, jako by řeka Visla doslova sahala až k domu. K bazénu také patří prostorná terasa vyčnívající od domu směrem k řece a v prostoru působí jako most. Řeka tak pohledově na dům přímo navazuje, přestože je o 35 metrů a 35 centimetrů níže. Z tohoto faktu vzešel název projektu 35:35 House.

terasa iZdroj fotografie: Tiskové materiály 77 Studio architecture, fotograf Piotr Krajewski

Srdce domu pro každodenní život

Celkový projekt domu je situován do tvaru písmene C, čímž vytváří chráněnou zónu od okolních poměrně silných větrů. Díky tomu mohl vzniknout prostor s krbem, který je před deštěm zastřešen plachtou na kovovém stožáru. Rozložení místností v domě je záměrně rozvržené tak, aby na sebe užitné místnosti navazovaly ve střední úrovni domu, která nabízí nejlepší orientaci k okolní krajině. Středem domu se tak stal obývací pokoj, jídelna, kuchyně, pracovna a hlavní ložnice s propojenou koupelnou. Ostatní pokoje jsou umístěny do nižší úrovně domu, která nabízí přímý vstup do útulné zahrady v terénu.  

Architekti:77 Architektura studia
Plocha:312 m²
Realizace:2020
Lokalita:Varšava, Polsko

Galerie

Dalších 37 fotografií
Dalších 37 fotografií

Líbí se vám bydlení na břehu řeky v komplikovaném terénu?

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Zobrazit další články