Rodinné sídlo nabízí neskutečnou pohodu s výhledem na Olympské hory. Stavitelé navíc použili výhradně ekologické materiály

Rodina se může pyšnit krásným odpočinkovým domkem, který leží v Hood Canal. Naskýtá se jí tak nádherný pohled na Olympské hory a opravdu dech beroucí přírodu.

i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
i Zdroj fotografie: S vědomím Prentiss Balance Wickline Architects
Dalších 11 fotografií
Dalších 11 fotografií
                   

Pro mnoho lidí je důležité, aby si v životě vytvořili dost velký finanční polštář, a mohli si tak dovolit domek někde v přírodě, kde by si mohli odpočinout od civilizace. Něco podobného se povedlo rodině ze Seattlu, která si nechala svůj vysněný letní domek navrhnout Prentiss Balance Wickline Architects. Ti se nechali inspirovat dánskými sommerhusy, které jsou známé pro svůj jednoduchý a vzdušný vzhled.

Jednoduchá stavba ve výjimečném prostředí

Rodina ze Seattlu se rozhodla, že domek nechá postavit v Hood Canal, což je dlouhý poloostrov, který má jedinečný výhled na Olympské hory. Stavbu tvoří dvě hlavní budovy, jež jsou vzájemně propojené. Stavba leží na mýtince obehnané stromy, proti níž zurčí voda. Dva hlavní domy jsou postaveny převážně z cedru, jež se nechal napustit tmavou barvou tak, aby zapadnul do okolí.

Tmavý exteriér je tak v kontrastu se světlým interiérem. Tyto dvě budovy obsahují dvě ložnice, přičemž v patře se nachází ještě přistýlka, dvě koupelny (jedna je venkovní), prádelna a oddělený záchod. V domě nechybí ani kuchyně, obývací pokoj, a dokonce i prostorná jídelna. Okolo domu je navíc dřevěná plocha, která slouží rodině jako terasa. Architekti využili potenciálu, jenž lokace stavby nabízí, a všechny hlavní výhledy orientovali tak, aby se rodina mohla dívat na krásu, kterou Hood Canal oplývá.

Jednoduché vybavení sází na eleganci

Stavba má velká okna a francouzské dveře, což jí dodává na svěžesti. Obydlí je plné světla a díky velkému množství otevřených prostorů a cirkulaci vzduchu není zapotřebí klimatizace. Na lehkosti domu dodává i jednoduché zařízení a vkusné podlahy, které jsou ze světlého borovicového dřeva. Vybavení celého domu, je funkční, ale opravdu minimalistické. Obydlí se může pyšnit tím, že při jeho stavbě bylo použito maximum ekologických materiálů.

Dokonce i výbava interiéru je z recyklovaného materiálu. Jako příklad nám poslouží kuchyňská linka, která je vyrobena z Richlite (recyklovaný papír napuštěný pryskyřicí). Rodina se dvěma dětmi je se stavbou více než spokojena a užívá si zde každou volnou chvíli. Dokonce tvrdí, že sem jezdí téměř každý víkend i přes to, že původní plány počítaly jen s pobytem během letních prázdnin.

Kde by stál váš vysněný letní domek?

Zdroj: HomeBuilding

Galerie

Dalších 11 fotografií
Dalších 11 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Autor článku

Šárka Šumná

Zobrazit další články