Jak na nejlepší vývar? Jedině kouskem chleba. Málo známý trik našich babiček si zajisté oblíbíte
Možná byste ani neřekli, že chléb je tak skvělý pomocník v kuchyni. Vyzkoušejte ho dát do vývaru, rozhodně nebudete litovat.
Každá hospodyňka má své vlastní finty i vychytávky, jež v kuchyni používá, a nedá na ně dopustit. Dost možná už jste slyšeli o tomto triku s chlebem, který se dává do vývaru. Ale věřte tomu, že to jednou vyzkoušíte a už to nebudete chtít dělat jinak. Chléb vám totiž dokáže usnadnit práci. Opravdu to stojí za to, vyzkoušejte to.
Chléb ve vývaru
Možná si nyní říkáte, že chléb do vývaru rozhodně nepatří, ale opak je pravdou. Může vám totiž dost pomoci při jeho přípravě. Vývar se při vaření stane mastným, a to rozhodně nemá dobrý vliv na zdraví a zažívání. Pokud se tedy chcete zbavit tuku, dejte do polévky krajíc chleba, který po pár vteřinách vyndejte. Ten absorbuje přebytečnou mastnotu a ve vývaru jí zůstane jen tolik, kolik je potřeba.
Znova měkký chléb
Koupili jste si chléb, který jste nestihli zavčas sníst, a on vám ztvrdnul? Rozhodně to není něco, kvůli čemu byste se měli trápit. Samozřejmě, že z něj můžete udělat topinky, ale to není všechno. I tvrdý chléb je totiž možné znova použít a udělat z něj opět měkké a poživatelné pečivo. Jde o velmi jednoduchý trik.
Jediné, co musíte udělat, je namočit tvrdý bochník chleba ve studené vodě a rozehřát si troubu na 150 stupňů. Chléb dejte do alobalu, aby nebyl při pečení popraskaný, a jakmile bude mít trouba požadovanou teplotu, dejte ho do ní a pečte asi 20 minut. Samozřejmě nebude chutnat jako právě vytažený z pece, ale stále bude dobrý a poživatelný. Rozhodně to vyzkoušejte.
Znáte ještě nějaké triky s chlebem?