Většina lidí používá škrabku špatně. Neznají její skrytou funkci
adbz.cz » Hobby » Funkce škrabky na zeleninu, kterou mnoho lidí nezná: Dá se použít „obousměrně“, což urychlí práci

Funkce škrabky na zeleninu, kterou mnoho lidí nezná: Dá se použít „obousměrně“, což urychlí práci

Škrabka na zeleninu je jednoduchý nástroj, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Drtivá většina lidí ji ale používá špatně a prodlužují si tak celý proces vaření.

skrabka na jidlo mrkev
Zdroj fotografie: John C Bullas / Creative Commons / CC BY-NC-ND

Každý, kdo vaří, provádí v kuchyni nejrůznější činnosti, aby uvařil jídlo dle své chuti. Mezi takové činnosti patří např. i loupání zeleniny nebo taky ovoce. Je to jedna z těch častějších a zároveň jednodušších kuchyňských prací. Děláme to většinou automaticky, bez toho, aniž bychom nad tím nějak přemýšleli. Ukazuje se však, že drtivá většina lidí nepoužívá škrabku tak, jak by se používat měla. Je to neuvěřitelné, ale je to tak! Děláte takovou chybu i vy?

Škrabka na loupání a jak ji používáte vy

Škrabku používáme především tehdy, když připravujeme oběd či večeři. Nejčastěji při neoblíbeném a nekonečném škrábání brambor nebo okurek, když si chceme udělat skvělý okurkový salát. Oloupat zeleninu nožem raději nezkoušejte, ať neskončíte s pořezanými prsty. Škrabka vám usnadní život a díky ní rychle a důkladně oloupete zmíněnou zeleninu. Slupky nejsou příliš tlusté, a tak tolik neplýtváme jídlem.

loupat brambory
Zdroj fotografie: Depositphotos

Mnoho lidí ale používá škrabku špatně. Pravděpodobně mezi ně patříte i vy a používáte škrabku tak, že loupete z jednoho kraje na druhý (shora dolů) a pořád dokola. Takto škrábe opravdu 99 % lidí, i když je to neefektivní a zabírá to o polovinu více času. Způsob loupání, který se dneska dozvíte, maximálně využívá škrabku tak, jak je vyrobena, tudíž celým svým rozsahem, a ušetří vám spoustu času, který pak můžete investovat do vaření.

Jak správně používat škrabku na zeleninu?

Po dnešku už budete loupat zeleninu jinak, jedná se o daleko rychlejší a efektivnější způsob. Nesmíte totiž loupat zeleninu jen jedním směrem a prodlužovat si tak čas nad nekonečným loupáním. Zkuste loupat zeleninu oběma směry – nahoru i dolů. Budete šokovaní, jak snadná tato metoda je a jak vám to zrychlí celý proces vaření. Většina lidí co tohle loupání vyzkouší, lituje, že to neznala dříve. Vyzkoušejte, jak škrabka funguje na oba směry, a už nikdy nebudete loupat jako doposud.

@clairebanayad

6 million and still counting 😅😅😅

♬ original sound – OneStopChop