Jsem dlouhodobým redaktorem webu ADBZ.cz. Svoji kariéru žurnalisty jsem započal v roce 2015, a od té doby se psaní věnuji naplno. Dříve jsem působil v mnoha uznávaných médiích a sbíral zkušenosti díky spolupráci s velkými online magazíny i menšími komorními projekty. Od roku 2020 působím zde a snažím se předávat čtenářům užitečné tipy a triky především v oblastech hobby, zahradničení a domácnosti.
Loupání brambor ve slupce patří mezi nejméně oblíbené činnosti v kuchyni. Pomocí jednoduchého triku však na ožehavý problém vyzrajete.
Máte rádi brambory na loupačku, bramborové knedlíky nebo placky z brambor? Tak jste si určitě užili loupání brambor vařených ve slupce do sytosti. Těch spálených rukou a nekonečně strávených hodin, než brambory vychladnou a vy se budete moct pustit do přípravy jídla. Naštěstí existuje jednoduchý trik, díky kterému tento palčivý problém, jenž trápí v kuchyni mnoho hospodyněk, snadno vyřešíte.
Vařené brambory nejdou oloupat bez chyb
Loupání brambor ve slupce je nepříjemná a zdlouhavá procedura, která většinu hospodyněk opravdu obtěžuje. Trvá to dlouho, riskujete popálení rukou a výsledek nakonec stejně není uspokojivý. Brambory vařené ve slupce nejdou oloupat úplně bez chyb, aniž byste ztratili nervy, nebo si nožem ublížili. Vyzkoušejte jednoduchý trik, díky kterému budete mít brambory oloupané během chvilky.
Opravdu existuje zaručený fígl, jak brambory ve slupce oloupat, aniž byste ohrožovali sebe nebo někoho jiného. Před vařením brambory jednoduše jemně nařízněte v polovině a teprve poté je vložte do vařící vody. Brambory dále vařte úplně běžným způsobem. Přidejte sůl a ve vroucí vodě je vařte, dokud nebudou úplně měkké.
Brambory jednoduše nařízněte v jejich polovině
Po jejich uvaření vřelou vodu z hrnce běžným způsobem slijte a nalijte místo ní vodu studenou. Ve studené vodě nechte brambory několik minut odstát a pak z nich slupku pomocí nože jednoduše odstraňte. Díky naříznutí, které jste provedli před vařením, vám to půjde mnohem snáze než kdy dřív. Zkuste to a uvidíte.
Jemně pomocí nože oloupejte každou stranu brambory a tímto způsobem pokračujte, dokud nebude oloupaná úplně do čista. Dříve otravná činnost tak bude v mžiku hotová a vy se budete moci pustit do oblíbeného receptu. Možná, že když teď znáte jednoduchý trik na jejich loupání, budete své oblíbené jídlo z brambor ve slupce vařit o něco častěji.