Maso se dá „umlít“ i bez mlýnku –⁠ pomocí zmrazení a obyčejného mixéru

Umelte si maso na chutný oběd v pohodlí domova i bez mlýnku na maso. Stačí vám k tomu jen mixér a mrazák a mletého masa můžete mít, kolik chcete.

i Zdroj fotografie: Pexels
                   

S mletým masem se dají dělat doslova divy. Využijete ho do spousty receptů, na kterých si zaručeně pochutnáte. Během chvilky tak máte nejen chutný oběd, ale třeba i večeři či lehkou svačinku. Co když ale nemáte mleté maso zrovna po ruce a nevlastníte dokonce ani mlýnek na maso? Nic není ztraceno, existuje jednoduchý trik, který vám ve svízelné situaci může pomoct.  

V domácím mletém znáte složení 

Mleté maso je základem pro mnoho receptů. V obchodě můžete koupit už maso umleté, v tomto případě se ale nemůžete podívat, z jakého kousku masa bylo připraveno. Navíc často obsahuje další přídavky, které nemusí být právě žádoucí. Můžete si nechat namlít vámi vybraný kousek masa přímo u řezníka a být si tak jistí složením a také obsahem tuku v mletém mase. Úplně nejlepší variantou je však namletí přímo doma.

Jak nepokazit karbanátky: Klíčem k úspěchu je volba masa a pečiva, díky smetaně budou šťavnatější

Možná vás překvapí, že maso si doma zvládnete namlít i tehdy, pokud mlýnek na maso vůbec nevlastníte nebo jsou jeho nože příliš tupé. Stačí vám jen mrazák a obyčejný mixér. Trik je v tom vložit maso na půl hodiny do mrazáku a zmrazené ho pak v mixéru rozmixovat. Maso upravené tímto způsobem pochopitelně nebude mít stejnou konzistenci jako maso mleté v mlýnku, ale na chuť to ve výsledku nemá žádný vliv.  

iZdroj fotografie: Depositphotos

Mleté maso bez nepořádku v kuchyni 

Z takto namletého masa můžete velice snadno vyrobit například karbanátky nebo lahodnou paštiku. Se zmrzlým masem bude také mnohem jednodušší manipulace a v kuchyni proto také méně nepořádku. Vy se tak budete moci soustředit na dodělání své hostiny a nemyslet přitom na nepořádek, který byste při mletí masa v mlýnku napáchali.  

Procedura rozmělnění masa v mixéru je prokazatelně mnohem rychlejší než mletí masa v mlýnku na maso. Stačí vzít v potaz už jen sestavení mlýnku a jeho následné umytí. Vnitřek mlýnu na maso je plný zákrut a zákoutí, kde může maso zůstat skryto a po nějaké době tam nadělat velikou neplechu. Obyčejný mixér po akci většinou jen jednoduše umyjete a máte po starostech. Vyzkoušejte sami a mleté maso si připravte doma snadno a rychle.  

Jak často jíte mleté maso?

Zdroj: Smakosze
Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Autor článku

Marie Möglichova

Zobrazit další články