Video: Vteřinový trik, jak odstranit šlachy z kuřecích prsou. Práci odvede vidlička

Milovníci drůbežího masa vědí, jak může sebelépe připravená kuřecí prsa zkazit, pokud nejsou dokonale odstraněny bílé šlachy. Naštěstí na to existuje jednoduchý trik.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Kuřecí maso je na českých stolech velice rozšířené. Jedná se o jeden z nejlevnějších masných výrobků a často je díky své jemnosti oblíbené také u dětí. Zvláštní oblibě se těší kuřecí prsa, která jsou v kuchyni rychle zpracovatelná a jejich přípravu zvládnou i kuchaři začátečníci. Jedinou nepříjemnou překážkou při přípravě se mohou stát tuhé bílé šlachy. Pokud nejsou z masa odstraněny, mohou výsledný pokrm pokazit. Naštěstí existuje jednoduchý trik, díky kterému už vám chuť oblíbeného masa kazit nebudou.

Kuřecí maso – nutriční bomba

Kuřecí prsa jsou lehká a jemná a lze je upravit snad na tisíce způsobů. Můžete je marinovat, dochucovat tradičními i méně tradičními bylinkami či polévat nejrůznějšími omáčkami. Krom toho ho pro jeho nutriční hodnoty doporučují i dietologové. Obsahuje totiž málo tuku, zato ale velké množství bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálů jako železo, hořčík, selen a jiné. Je ideální v případě, že se snažíte udržet si váhu nebo ji dokonce redukovat. Nejdietnější jsou právě kuřecí prsa.

Jak vykostit kuře

Nemusíte kupovat samotná kuřecí prsa, ale klidně celé kuře a to kompletně zužitkovat. V takovém případě je třeba ho nejprve vykostit. Při dodržení několika pravidel to není až tak složité. Především si na tento úkon ponechejte dostatek času a nikam nespěchejte. Na pomoc si vemte malý ostrý nůž, s velkým byste nechávali na kostře zbytečně velké kusy masa. Kuře musí být zcela rozmražené, zmražené kostit nelze. Pokud si na vykostění sami netroufáte, nestyďte se o něj poprosit řezníka.

Grilovaná kuřecí prsa iZdroj fotografie: Depositphotos

Kuřecí prsa bez šlach za pár sekund

Nevzhledné bílé šlachy jsou podle mnohých kuchařů na kuřecích prsou jedinou chybičkou na kráse. Naštěstí existuje jednoduchý fígl, díky kterému od nich kuřecí prsa vmžiku odstraníte. K tomu vám bude stačit obyčejná vidlička a papírová utěrka. Zasuňte vidličku pod šlachu, čímž si prso přidržíte. Koukající kousek šlachy uchopte za pomoci papírové utěrky mezi prsty a tahejte. Šlacha z masa vyjde mezi hroty vidličky jako po másle. Tuhé šlachy už chuť kuřecích prsou kazit nebudou.

Návod, jak rychle z kuřecích prsou odstranit šlachy

Jaké jsou vaše triky při přípravě kuřecích prsou?

Zdroj: Food52
Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Autor článku

Michaela Narecki

Zobrazit další články